Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

«ALAPIS»

Οι εργαζόμενοι να απαντήσουν αγωνιστικά

Στο πλευρό τους και η ΟΕΦΣΕΕ

«Ομηροι» της εργοδοσίας παραμένουν εδώ και μήνες οι 1.000 περίπου εργαζόμενοι του ομίλου ALAPIS σε όλη τη χώρα. Η διοίκηση της εταιρείας ούτε τους πληρώνει ούτε τους απολύει, ούτε τους δίνει αντικείμενο εργασίας, ενώ το 50% του προσωπικού είχε μπει σε διαθεσιμότητα, η οποία έληξε τον Απρίλη.
Προχτές, οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις του ομίλου στο Κρυονέρι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την προσπάθεια έξωσης και αποβολής από το χώρο εργασίας τους, από θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου που πήγε στις εγκαταστάσεις του Κρυονερίου για να κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία. Οι εργαζόμενοι, μαζί με το επιχειρησιακό τους σωματείο αλλά και την έμπρακτη στήριξη του κλαδικού συνδικάτου που βρέθηκε στο πλευρό τους, προχώρησαν σε κατάληψη των χώρων καθώς δεν ήξεραν τι θα γίνει με τα χρήματα που δικαιούνται, αν προχωρούσε η κατάσχεση. Σε ανακοίνωσή του το επιχειρησιακό σωματείο σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «οι 1.000 εργαζόμενοι δεν θα βρεθούν στο δρόμο και θα περιφρουρήσουν τα δικαιώματά τους».
Τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων εκφράζει με ανακοίνωση και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμάκου και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ). Δεδομένης της κρίσης που βαθαίνει, την οποία οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν να πληρώσουν, η ΟΕΦΣΕΕ σημειώνει: «Τώρα πια είναι καιρός για αγώνες, είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και χωρίς αυταπάτες να δώσουν τη μάχη για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στη δουλειά με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη. Η εργοδοσία να αναλάβει τις ευθύνες της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου