Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Τσοχατζόπουλος: Παπανδρέου, Λαυρεντιάδης έστησαν την επίθεση σε βάρος μου!

Εμμένοντας στη θέση πως δεν δωροδοκήθηκε και πως έχει στοχοποιηθεί, ο Άκης Τσοχατζόπουλος συνεχίζει για τρίτη ημέρα την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Μίλησε για επικοινωνιακή επίθεση εις βάρος του, κάνοντας μνεία στους Γ.Παπανδρέου, Λ.Λαυρεντιάδη και «στελέχη των μίντια», ενώ υποστήριξε ότι τα χειρόγραφα που βρέθηκαν στο γραφείο του είναι πλαστά.

«Εχω πει και έχω αποδείξει ότι δεν δωροδοκήθηκα, δεν ζήτησα και δεν πήρα ανταλλάγματα. Είναι ξεκάθαρο αυτό» υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

«Εγώ θα επιμείνω. Δεν θέλω να ξεπροβάλλει από την πλευρά του δικαστηρίου η άποψη που δεν τα δέχεται όλα αυτά, με μια καταδίκη, κάτω από παρεμβάσεις βέβαια και όχι γιατί έχει πειστεί. Είμαι στοχοποιημένος» πρόσθεσε ο κατηγορούμενος.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, επικαλούμενος δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, είπε ότι«η Ferrostall για τα υποβρύχια δωροδόκησε με 70-80 εκατ. ευρώ γενικά και αόριστα».

Πρόσθεσε πως η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου που ασχολήθηκε με αυτή την υπόθεση αναφέρεται σε συγκεκριμένους Έλληνες και ξένους, μη πολιτικά πρόσωπα, που συμμετείχαν στο λεγόμενο «κύκλο προσευχής» που ελέγχονται ποινικά και από την ελληνική δικαιοσύνη που ερευνά την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων.

Ο πρώην υπουργός σημείωσε: «Τις τελευταίες μέρες βλέπω να ξαναφουντώνει το κλίμα συνεργασίας των δυνάμεων που το 2010 έκαναν την επικοινωνιακή επίθεση σε βάρος μου».

Κατονόμασε εκ νέου τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά αυτή τη φορά διεύρυνε τον κατάλογο με «τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και στελέχη των μίντια που έστησαν την επίθεση σε βάρος μου· βλέπω πάλι αμυδρά, με άλλη σύνθεση πια, να γίνεται το ίδιο».

Ερωτηθείς από την πολιτική αγωγή για τα χειρόγραφα που βρέθηκαν στο γραφείο του, ο κ. Τσοχατζόπουλος επανέλαβε πως πρόκειται για προσωπικά δεδομένα, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για πλαστά έγγραφα. Κατηγόρησε, δε, την πολιτική αγωγή ότι διαχειρίζεται κλοπιμαία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου