Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Λαυρεντιάδης (One more time) !!!!

 

Ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας επικαλείται το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το οποίο όπως υποστηρίζει «βαίνει διαρκώς επιδεινούμενο, με μοιραία κατάληξη»


Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ζητώντας να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους.

Ο επιχειρηματίας που βαρύνεται με τις κατηγορίες της απάτης, υπεξαίρεσης, απιστίας, συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα για την υπόθεση της τράπεζας Proton ζητεί να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια του 2ου ειδικού τμήματος, ο κ. Λαυρεντιάδης υποστηρίζει ότι η συνέχιση της έγκλεισής του «εντός καταστήματος κράτησης (με συνθήκες διαβίωσης απαράδεκτες για άτομο με ειδικές ανάγκες και απαγορευτικής λόγω της ανοσοτροποποιητικής του θεραπείας του-πλήρη αντένδειξη να βρίσκεται πλησίον σε φυματικούς ή άλλους πάσχοντες από νοσήματα επικίνδυνα για την Δημόσια Υγεία) ή σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα (λόγω ύπαρξης ενδονοσοκομειακών ανθεκτικών μικροβίων), αποτελεί αιτία συνεχούς επιδείνωσης της σωματικής του αναπηρίας με κίνδυνο ακόμα και της ίδιας του της ζωής».

Ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας επικαλείται μάλιστα και ιατροδικαστική έκθεση κλινικής εξέτασης από τον τέως προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Ιατροδικαστού Φίλιππου Κουτσαύτη. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο υπόμνημά του ο κ. Λαυρεντιάδης, ο κ. Κουτσαύτης υποστηρίζει ότι «η παράταση της κράτησής του εντός των φυλακών, θα επιβαρύνει την ήδη ευπαθή κατάστασή της υγείας του, με τελικό αποτέλεσμα την μόνιμη καθήλωσή του επί κλίνης (λόγω πλήρους σύγκαψης των αρθρώσεων) και τελικώς τον θάνατο του από επιπλοκές της νόσου του ή από κάποια λοίμωξη, οφειλόμενη στις συνθήκες κράτησής του (φυματίωση, πνευμονία, κτλ)».

Στο έκτασης 91 σελίδων απολογητικό του υπόμνημα που παρέδωσε στην ανακρίτρια, ο κ. Λαυρεντιάδης χαρακτηρίζει αβάσιμες τις κατηγορίες που του αποδίδονται για απάτη, υπεξαίρεση συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.


 


 

2 σχόλια:

  1. Γιατρέ μου αυτή °η μοιραία κατάληξη° αργεί; Πες μου σε παρακαλώ γιατί με τρώει η αγωνία !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατρέ μου αυτή °η μοιραία κατάληξη° αργεί; Πες μου σε παρακαλώ γιατί με τρώει η αγωνία !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή