Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Επίσκεψη συμπαράστασης του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στον ΛαυρεντιάδηΠηγή:http://rizopoulospost.com/

O προφυλακισμένος βιομήχανος Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχει δηλώσει δημόσια σε συνεντεύξεις του πως χρωστάει τη ζωή του στο Θεό, λόγω της σοβαρής ασθένειας από την οποία πάσχει. Κι αυτός ήταν ο λόγος που την περίοδο της ακμής και της παντοδυναμίας του στήριξε και μάλιστα με πρωτοφανή γενναιοδωρία τις φιλανθρωπικές δράσεις και της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κύπρου.
Και οι δύο προκαθήμενοι των Εκκλησιών έδειξαν πως «φοράνε παντελόνια». Διότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις πολλαπλώς ευεργετηθέντων από το χώρο της πολιτικής, των media, της οικονομίας και των …. Καλών τεχνών, η συμπεριφορά άλλαξε άρδην και γύρισε στο «που σε είδα… που σε ξέρω», όταν ο Λαυρεντιάδης στοχοποιήθηκε και μετά τα «ωσανά», άρχισαν τα … «σταυρωθείτο».
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε επισκεφθεί τον Λαυρεντιάδη τα Χριστούγεννα του 2012. Χθες όπως μαθαίνουμε ήταν η σειρά του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου να περάσει την πόρτα του νοσοκομείου των φυλακών του Κορυδαλλού για να συναντηθεί με τον Λαυρεντιάδη. Όπως λένε άνθρωποι κοντά στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου «σκοπός της επίσκεψης ήταν να εκφράσει την αγάπη και συμπαράσταση του στον εν Χριστώ αδερφό Λαυρέντη, ο οποίος ήταν πάντα κοντά στην εκκλησία της Κύπρου καθώς και στο σύνολο της Ορθόδοξης εκκλησίας, αρωγός και συμπαραστάτης στο θεάρεστο έργο της».
Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου συνόδευε ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος ο οποίος μάλιστα όταν ρωτήθηκε κατά την έξοδό τους, έκανε μια δήλωση που έχει τη σημασία της, απηχώντας και τις σκέψεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου: “Δυστυχώς οι υπεύθυνοι για την κατάρρευση του ελληνισμού είναι ακόμα ελεύθεροι, ενώ οι αληθινοί πατριώτες, με έργο αξιοθαύμαστο στην οικονομία, την κοινωνία και την εκκλησία, κατηγορούνται αδίκως και κρατούνται παρανόμως, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου, ανθρωπιάς και ατομικών δικαιωμάτων. Με τη βοήθεια του Θεού, η αλήθεια θα λάμψει.”

Σχόλιο του bloger: Την επόμενη φορά το ανέκδοτο θα είναι με τον Τοτό.


3 σχόλια:

  1. Eίναι πραγματικά λυπηρό η ηγεσία (και είναι απλά διορισμένοι από συμφέροντα αφού μόνο κοσμικοί είναι )της εκκλησίας επισκέπτεται και προσεύχεται για να ξεπληρώσει τον πακτωλό χρημάτων που πήρε στο παρελθόν από τον άνθρωπο που και στα στερνά του ΄΄πηδά΄΄ 1000 οικογένειες χωρίς να δείχνει ψήγματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eίναι πραγματικά λυπηρό η ηγεσία (και είναι απλά διορισμένοι από συμφέροντα αφού μόνο κοσμικοί είναι )της εκκλησίας επισκέπτεται και προσεύχεται για να ξεπληρώσει τον πακτωλό χρημάτων που πήρε στο παρελθόν από τον άνθρωπο που και στα στερνά του ΄΄πηδά΄΄ 1000 οικογένειες χωρίς να δείχνει ψήγματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή