Κλοπή σε βάρος των επί μήνες απλήρωτων εργαζομένων, που βρίσκονται σε επίσχεση, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Ομίλου ALAPIS & Θυγατρικών Εταιρειών, αφού "εξαφανίστηκε ο εξοπλισμός των γραφείων της Καλλιρόης".
Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, Ο Δ.Σ.(Κυριάκου Σ.) ισχυρίστηκε στην Σύνδικο ότι τις κλοπές τις έκαναν οι εργαζόμενοι των γραφείων(!). Την ίδια ώρα στο Κρυονέρι (μπροστά στα μάτια "τυφλών συναδέλφων" που βρίσκονται στον χώρο καθημερινά) φορτηγά και γερανοί απομάκρυναν περιουσιακά στοιχεία από το εργοστάσιο Α΄. Οι πληροφορίες αναφέρουν έτοιμα προιόντα αλλά και βασικό εξοπλισμό.
Εκεί, η απάντηση του νέου παλικαριού του Λαυρεντιάδη κ.κ. Κυριάκου ήταν μετά από προσωπική επικοινωνία (σε ανοικτή ακρόαση με παρόντες μάρτυρες μήπως αμφισβητήσει οποιοσδήποτε τα λεγόμενα) ότι "τα απομάκρυνα σε ασφαλή τοποθεσία αφού η σύνδικος δεν μου απαντούσε στα τηλεφωνά μου και θα τα παραδώσω σε αυτή".
Ο Σύλλογος Εργαζομένων καλεί τους συναδέλφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα. "Πρώτη μας προτεραιότητα η βοήθεια στην Σύνδικο για να κάνει την δουλειά της, κατόπιν η διασφάλιση της περιουσίας μας, και η άμεση απόλυση όλων για την διασφάλιση του επιδόματος του ΟΑΕΔ καθώς και της περίθαλψης για το 2014".
Σημειώνεται ότι στις επόμενες ημέρες, οι εργαζόμενοι θα κληθούν για την υπογραφή των απολύσεων, που όταν ολοκληρωθούν θα πρέπει να υπογραφούν από όλους στην Αθήνα, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες".