Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΤΟΛΕΩΝ Γ. ΧΑΝΙΩΤΗ & Συνεργατών


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Γ. ΧΑΝΙΩΤΗ & Συνεργατών.

Λ. Αλεξάνδρας αρ. 30 - Αθήνα 106 83
Τηλ. 210.36.10.578 – 36.35.219


Fax 210.36.35.224


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΤΟΛΕΩΝ ΜΟΥ
                                                                           Αθήνα 13.11.2013


Όπως ήδη γνωρίζετε  κατόπιν της αιτήσεως του γραφείου μας,  - στην οποία έκαναν παρέμβαση  το Σωματείο αλλά και άλλοι - εκδόθηκε η υπ.αρίθμ. 1180/2013 απόφαση Π.Π.Α σύμφωνα με την οποία η ΑΛΑΠΙΣ, τέθηκε  τελικά σε πτώχευση, κατά παραδοχή του συνόλου των ισχυρισμών μας, όπως αυτοί εκτειθονταν στο δικόγραφό μας.
Η απόφαση είναι ακόμη ακαθαρόγραφη, και ήδη επιμελούμαστε την καθαρογραφή της, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Ορίστηκε σύνδικος καθώς και ημερομηνία συνέλευσης των πιστωτών η 16.1.2014. 
Αναλυτικότερη ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης της υπόθεσης θα γίνει σε μελλοντικό χρόνο, για τον οποίο θα ενημερωθείτε άμεσα, αφού έχει προηγηθεί και μία επαφή με την σύνδικο,  η οποία δεν έχει ακόμη αναλάβει.

ΟΜΩΣ  θα ήθελα να διευκρινίσω σε όσους δεν έχουν αναθέσει επίσημα στο γραφείο μας την εκπροσώπηση τους  για όλα τα στάδια που θα ακολουθήσουν, ότι για την ικανοποίηση των  όποιων απαιτήσεων τους, θα πρέπει να απευθυνθούν σε δικηγόρο της επιλογής τους, για να είναι δυνατόν να πληρωθούν από τον σύνδικο. Η παρούσα διευκρίνιση αφορά ιδίως όσους, απολυμένους δεν μας έχουν δώσει εντολή  αλλά και   εργαζόμενους της ΑΛΑΠΙΣ  που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, και ακόμη δεν έχουν απολυθεί. Πιο απλά,  όσοι δεν έχουν δικηγόρο, δεν θα πληρωθούν αυτόματα από τον σύνδικο, οπότε να το επιμεληθούν ώστε να μην έχουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Επίσης δεν πτώχευσε όλος ο όμιλος της ΑΛΑΠΙΣ, αλλά μόνον η ίδια η ΑΛΑΠΙΣ,   για τις λοιπές εταιρείες του ομίλου, τα πράγματα όπως σας έχω εκθέσει  ήταν και συνεχίζουν να είναι πιο περίπλοκα. Προφανώς και συνεχίζουμε την δικαστική προσπάθεια μας να αποδείξουμε την διασύνδεση των εταιρειών ώστε να πληρωθούν και αυτοί από την περιουσία της ΑΛΑΠΙΣ.


Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος των 280  απλήρωτων απολυμένων και εργαζομένων
Του ομίλου ALAPIS

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ

3 σχόλια:

  1. και όταν λέμε περίπλοκα τι εννοούμε ?? γιατί και εμείς ( ΓΕΡΟΛΦΑΡΜ ) του ομίλου Αλαπις ήμασταν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοούμε ότι οι απαιτήσεις της ΓΕΡΟΛΦΑΡΜ για παράδειγμα που με ρωτάτε, δεν έχει αναγνωρισθεί ακόμα δικαστικά, ότι αποτελούν υποχρεωσεις ΚΑΙ της ΑΛΑΠΙΣ, οπότε, για τους εντολεις μας εμείς σαφώς και θα αναγγειλουμε στην σύνδικο και της απαιτησεις της ΓΕΡΟΛΦΑΡΜ, πλήν όμως δεν υποχρεούται αυτόματα και ανευ ετέρου να μας τίς κάνει δεκτές, - μακάρι βέβαια - όπως αν ηταν της ιδιας της ΑΛΑΠΙΣ. Συνεπώς άν δεν σας κατατάξει στόν σχετικό πίνακα, τότε θα κάνουμε ανακοπή στόν πίνακα κατάταξης, και θα αιτούμαστε την καταταξη σας, με ουσιαστικά πλέον δικαστική απόφαση που θα την υποχρεωνει άν το επιτύχουμε να σας κατατάξει και εσας. Πιο αναλυτικά να μήν επεκταθώ στην παρούσα, αλλά όταν βρεθούμε να μιλήσουμε και να με ρωτησετε οτι απορία έχετε. Παραλληλα, ενώ περιμένω οτι η σύνδικος θα απολύσει τους εργαζόμενους σε επίσχεση της ΑΛΑΠΙΣ, δεν μπορεί νά κάνει τό ίδιο για εσας της ΓΕΡΟΛΦΑΡΜ, εννοώ όσους βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας δηλ. Οπότε και επ αυτού θα πρέπει να λάβουμε μία απόφαση, για το πότε και πώς θα βάλουμε σε πέρας την επίσχεση σας,αφού δεν θα σας απολύσει εσας της ΓΕΡΟΛΦΑΡΜ η σύνδικος.Ολα αυτά όμως θα τα πούμε αναλυτικά και από κοντα όπως σας είπα, σε χρόνο που προς το παρόν δεν σας τόν ορίζω, αλλά θα γίνει όσο πιό σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για την διευκρίνιση κ.Χανιωτη από ότι κατάλαβα η πρώην (απολυμένος)συνάδελφοι ούτε να απολυθούν δεν μπορούν ακόμα όμηροι.......... της Αλαπις ..προς το παρόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή