Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

ΠΤΩΧΕΥΣΗ – ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ κλπ

                                                                                                                         
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Γ. Χανιώτη & Συνεργατών
Λ. Αλεξάνδρας αρ. 30 - Αθήνα 106 83
Τηλ. 210.36.10.578 - 36.35.219
Fax 210.36.35.224                                                                                                                                  Αθήνα 21.11.21


Θα ήθελα να σας ενημερώσω περί των μέχρι σήμερα εξελίξεων, όπως προδιαγράφονται κατόπιν των επαφών μας σε κοινή συνάντηση με την σύνδικο της πτώχευσης, αλλά και με την εισηγήτρια Δικαστή των Πτωχεύσεων - που θα εποπτεύει την σύνδικο της πτώχευσης καθ όλη την διάρκεια των εργασιών της πτώχευσης - στο γραφείο της κ. Δικαστού.

Α) ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ALAPIS

Για τους απολυμένους της alapis, - κατόπιν και σχετικής υπόδειξης της κ. Εισηγήτριας – από την επόμενη εβδομάδα αρχίζουμε την διαδικασία των αναγγελιών των απαιτήσεων τους, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ, για να επιταχύνουμε την διαδικασία. Τα έγγραφα που μας έχουν χορηγηθεί από εσάς, από την ανάθεση της εντολής μας, μας αρκούν και συνεπώς οι αναγγελίες σας προχωρούν απρόσκοπτα.

Β) ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ALAPIS ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΊΑΣ.

Δρομολογήθηκε και συμφωνήθηκε η έναρξη της διαδικασίας απολύσεων όσων εργαζομένων - της ALAPIS όμως και μόνο διευκρινίζω - βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Εκτιμούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει καταστεί δυνατή η διανομή από το γραφείο μας των απολύσεων σας, εννοείται όσων εκπροσωπούμε εμείς, ενώ για τους λοιπούς – που δεν εκπροσωπούμε εμείς - εκτιμούμε ότι θα ακολουθηθεί η ίδια η παρόμοια διαδικασία.

Κατά την διανομή των απολύσεων σας θα λάβετε οδηγίες από το γραφείο μας για τα περαιτέρω, ΟΑΕΔ κλπ.

Οι αναλογούσες αποζημιώσεις δεν θα σας καταβληθούν ΤΩΡΑ, ως είναι προφανές, πλήν όμως θα δικαιούσθε να τις αξιώσετε ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, άλλως ΔΕΝ θα καταταγείτε στον σχετικό πίνακα από την σύνδικο, αφού αυτόματος τρόπος δεν προβλέπεται. Αυτό σημαίνει ότι για όσους εκπροσωπούμε στην επίσχεση εργασίας τους, με την διανομή των απολύσεων τους, εκεί τελειώνει η ανατεθείσα εντολή μας και συνεπώς δεν τους εκπροσωπούμε όσον αφορά στην ΣΥΝΕΧΕΙΑ, δηλ. στην διεκδίκηση των αποζημιώσεων απολύσεων τους, οπότε θα χρειασθεί να μας αναθέσουν με νεώτερη εντολή την διεκδίκηση των όποιων απολύσεων τους, εφ όσον βέβαια επιθυμούν την περαιτέρω συνεργασία μας.

Γ) ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ

Ενημερώσαμε την εισηγήτρια δικαστή αλλά και την σύνδικο της πτώχευσης, περί της ύπαρξης απλήρωτων απολυμένων αλλά και απλήρωτων σε επίσχεση εργασίας εργαζόμενων των συγκεκριμένων θυγατρικών που εκπροσωπούμε, αλλά και για το γεγονός της ύπαρξης απαίτησης Φ.Π.Α από την θυγατρική ΦΑΡΜΑΓΟΡΑ, ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ, ώστε να καταλήξει όπως επιθυμούμε εμείς στην ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ της ίδιας της ALAPIS, ζητώντας από την εισηγήτρια και την σύνδικο να κινηθούν ΤΑΧΙΣΤΑ!!! Συμφωνήθηκε να κινηθούν όσο πιο άμεσα γίνεται για την δέσμευση του Φ.Π.Α, ενώ για τις απολύσεις των εργαζομένων σε θυγατρικές, συμφωνήθηκε, να το ξαναδούμε μετά όμως την ολοκλήρωση των απολύσεων των εργαζομένων στην ίδια την alapis. Γενικά καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εφαρμόσουμε τις ίδιες λύσεις και για εσάς των θυγατρικών. Όπως αντιλαμβάνεσθε, Θα ενημερωθείτε όσο πιο άμεσα γίνεται.

Δ) ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ 27.11.2013

Ενημερώσαμε την εισηγήτρια αλλά και την σύνδικο στην ίδια συνάντηση, για τον επικείμενο πλειστηριασμό της 27.11.2013, και για τους λόγους που θεωρούμε ότι στην παρούσα φάση δεν συμφέρει τους εντολείς μας, δηλ. όλους εσάς, η συνέχιση αυτού του πλειστηριασμού, διότι ελαττώνει κατά πολύ την πτωχευτική περιουσία από την οποία έχετε προσδοκία ικανοποίησης, αλλά και γιατί κυρίως απομειώνει δραματικά την εναπομείνασα περιουσία, αφού κατ εμάς, συμφέρον σας είναι, να πωληθούν όχι μεμονωμένα και διαιρεμένα τά περιουσιακά στοιχεία, αλλά ως μία αδιαίρετη οργανική ενότητα, δηλ. ως μία φαρμακοβιομηχανία και όχι ως οικόπεδα μεμονωμένα η κτίρια. Οι επιφυλάξεις και ισχυρισμοί μας έγιναν αποδεκτοί, και πλέον ή σύνδικος και η εισηγήτρια επιμελούνται την ματαίωση του εν λόγω πλειστηριασμού, και κατά πάσα πιθανότητα θα ματαιωθεί. Αν όμως δεν ματαιωθεί, επίσης θα αναγγείλουμε και εκεί τις απαιτήσεις σας.

Επικοινωνήσαμε επίσης με την δικηγόρο του πιστωτή της alapis, που προκάλεσε αυτόν τον πλειστηριασμό, της εκθέσαμε τις επιφυλάξεις μας, για την σκοπιμότητα και την νομιμότητα αυτού του πλειστηριασμού, και όλα δείχνουν ότι αυτός ο πλειστηριασμός θα ματαιωθεί.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Όπως αντιλαμβάνεσθε, από το μέγεθος αλλά και από την ουσία της παρούσας ενημέρωσης, το γραφείο μας, είναι ¨πάνω κατά πάνω¨ στην προάσπιση των συμφερόντων σας, κι αυτό το αποδεικνύουν τόσο η ιστορία μας, με βάση την οποία μας εμπιστευθήκατε (βλ. αποζημιώσεις Κ.Π. ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ) όσο και οι εξελίξεις στην υπόθεση σας, όπου ματαιώνοντας κάθε σχέδιο εναντίον σας από την εργοδοσία σας, έχουμε επιβάλλει δικαστικά τις επιλογές που ευθύς εξ αρχής ΕΜΕΙΣ σας υποδείξαμε και αγωνιστήκαμε για αυτές ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΤΥΧΑΜΕ! Συνεπώς, δεν έχει νόημα να με βομβαρδίζετε με τηλέφωνα ώστε είτε να ενημερώνεστε ΚΑΤ΄ΙΔΙΑΝ, είτε να με πιέζετε-ελέγχετε, ( ελάχιστοι ευτυχώς ) για το αν ¨κυνηγάμε¨ την υπόθεση σας. Σας παρακαλώ λοιπόν θερμά να σεβαστείτε την κρισιμότητα των στιγμών, το ακραία λεπτό των απαιτούμενων χειρισμών, την υπερένταση και την κόπωση μας, και το γεγονός ότι δεν μπορεί και κυρίως δεν πρέπει να είναι ανακοινώσιμη η κάθε λεπτομέρεια του τι κάνω και πότε μιλάμε με ποιόν και τι είπαμε κλπ κλπ. Σέβομαι ειλικρινά την αγωνία σας, αλλά πρίν συναντηθώ μαζί σας, προέχει να ολοκληρώσουμε τις επαφές και τις επικοινωνίες μας με όσους κρίνουμε και εκτιμούμε. Προέχει για παράδειγμα η προώθηση και διανομή των απολύσεων όσων βρίσκονται σε επίσχεση και να χορηγήσουμε ότι απαιτείται στην σύνδικο, ώστε να γίνει το ταχύτερο. Σαφώς και θα επιμεληθώ μία συνάντηση και μαζί σας, αλλά ειλικρινά σας παρακαλώ επιτρέψτε μου να την σταθμίζω ως τελευταία προτεραιότητα όταν προηγούνται και εξελίσσονται όλα αυτά που ήδη σας ανακοίνωσα.

Με εκτίμηση

Γ. ΧΑΝΙΩΤΗΣ – Δ. ΚΟΥΤΛΑΣ – Π. ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ


5 σχόλια:

 1. Γιάννη επέτρεψέ μου να το δημοσιεύσω και εδώ γιατί το θεωρώ σημαντικό:
  ΚΛΟΠΗ-ΑΛΗΤΕΙΑ

  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.....εξαφανίστηκε ο εξοπλισμός των γραφείων της Καλλιρόης!!!! Ο Δ.Σ.(Κυριάκου Σ.) ισχυρίστηκε στην Σύνδικο ότι τις κλοπές τις έκαναν οι εργαζόμενοι των γραφείων!!!!!
  Την ίδια ώρα στο Κρυονέρη (μπροστά στα μάτια ΄΄τυφλών συναδέλφων΄΄ που βρίσκονται στον χώρο καθημερινά) φορτηγά και γερανοί απομάκρυναν περιουσιακά στοιχεία από το εργοστάσιο Α΄. Οι πληροφορίες αναφέρουν έτοιμα προιόντα αλλά και βασικό εξοπλισμό. Εκεί η απάντηση του νέου παλικαριού του Λαυρεντιάδη κ.κ. Κυριάκου ήταν μετά από προσωπική επικοινωνία (σε ανοικτή ακρόαση με παρόντες μάρτυρες μήπως αμφισβητήσει οποιοσδήποτε τα λεγόμενα) ότι ΄΄τα απομάκρυνα σε ασφαλή τοποθεσία αφού η σύνδικος δεν μου απαντούσε στα τηλεφωνά μου και θα τα παραδώσω σε αυτή΄΄!!!!
  Συνάδελφοι ,
  πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Πρώτη μας προτεραιότητα η βοήθεια στην Σύνδικο για να κάνει την δουλειά της, κατόπιν η διασφάλιση της περιουσίας μας , και η άμεση απόλυση όλων για την διασφάλιση του επιδόματος του ΟΑΕΔ καθώς και της περίθαλψης για το 2014.
  Στις επόμενες ημέρες θα καλεστείτε για την υπογραφή των απολύσεων που όταν ολοκληρωθούν θα πρέπει να υπογραφούν από όλους στην ΑΘΗΝΑ σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.
  Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους (πρώην και νυν ) που σήμερα ΄΄έτρεχαν ΄΄ στα Αστυνομικά Τμήματα δίνοντας καταθέσεις και μαρτυρίες προσπαθώντας να διασφαλίσουν τα δικαιώματα μας ( Αχιλλέα , Σοφία , Γιάννη , Τάσο σας ευχαριστούμε πολύ ) και να θυμήσω σε όλα τα ΄΄τυφλά μάτια ΄΄ κάτι που λέει ο ΛΑΟΣ μας ΄΄ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ΄΄και ειδικά για αυτούς που ακόμα και σήμερα παίζουν στην πλάτη των οικογενειών μας.
  Για το Δ.Σ.
  Λειβαδάς Σταθακόπουλος Νίκος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάποιοι πεθύμησαν την τύχη του Λαυρέντη . Υπομονή και θα.φροντισουμε να του κάνετε παρέα σύντομα. Ρακούν και τα αλλά ζώα με ακούν???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κε Λειβαδα!
  Ενημερώθηκα την 21.11.2013 στις 10 π.μ, ότι παρά την έκδοση της απόφασης της πτώχευσης και παρά την ανάληψη καθηκόντων από την σύνδικο και πρίν προλάβει αυτή να σφραγίσει και απογράψει, ¨μετακινούνται¨ πράγματα από τις αποθήκες!!!!!!!! Έδωσα εντολή άμεσα στην συνεργάτιδα μου, να ενημερωθεί η σύνδικος και η κ. εισηγήτρια. Παραλλήλως ζήτησα από τους εντολείς μας που με ενημέρωσαν, να σημειώσουν τους αριθμούς κυκλοφορίας των εν λόγω φορτηγών, αλλά και τά ονόματα όσων γνώριζαν ότι συμμετείχαν στην εν λόγω ενέργεια, και να προσφύγουν στο Αστυνομικό Τμήμα για καταγγελία.
  Επίσης άμεσα και σε συνέχεια των καταγγελιών που έγιναν στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής, καταθέτω στην Εισαγγελία, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Υπενθυμίζω επίσης – κυρίως σε όσους το επινόησαν η συμμετείχαν στο εγχείρημα - ότι δυστυχώς για αυτούς το σύνολο των εμπορευμάτων ( φάρμακα – παραφάρμακα ) έχουν από εμένα στα πλαίσια της αντιδικίας μας, ήδη απογραφεί αρχές Απριλίου 2013, - με όλο το προσωπικό σε επίσχεση, και άρα σε αδράνεια εμπορική η εταιρία ( !!!!!, ) άρα νομίμως δεν μπορεί να έχει πουληθεί τίποτα, με το αποτέλεσμα της να έχει κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή, από τότε αυθημερόν στην alapis, και συνεπώς έκτοτε έχει έχει συμφωνηθεί κατά ποσότητα και συνολική αξία πολλών εκατομμυρίων ευρώ !!!!!
  Η εν λόγω απογραφή , μετά τα καταγγελόμενα, βεβαίως χορηγήθηκε σε φλασάκι λόγω του τεράστιου όγκου της απογραφής (!!!!) και στην σύνδικο, αλλά και στην εισηγήτρια των Πτωχεύσεων ( εποπτεύουσα Δικαστής ), και επίσης θα χορηγηθεί από εμένα και στον αρμόδιο εισαγγελέα, με την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς εκ μέρους μου!
  Οπότε, ο,τι έφυγε, κι όπου πήγε, μπορεί να γίνει άμεσα αντιπαραβολή, και να διαπιστωθεί τι λείπει – αν λείπει – και κυρίως τι αξίας ήταν ό,τι λείπει, ώστε να προκύψει λόγω της αξίας εκατομμυρίων, πανευκολα, ο κακουργηματικός η όχι χαρακτήρας των εν λόγω πράξεων, οπότε είναι ορατός ο κίνδυνος οι υπεύθυνοι που θα υποδείξει η ποινική έρευνα …… να κάνουν παρέα στον Λαυρεντιάδη, με προφυλάκιση αν αποδοθεί κακουργηματικός χαρακτήρας, που προσωπικά τον θεωρώ βέβαιο, αν ό, τι μετακινήθηκε δεν βρεθεί από την σύνδικο να απογραφεί, σε τόση ακριβώς έκταση και αξία όσο η δική μου απογραφή !!!!!
  Την εν λόγω απάντηση μου, ως σχόλιο μου στο site alapoparea.gr, παρακαλώ αναρτήστε το και στο δικό σας site του σωματείου σας, ώστε να λάβει ακόμη περισσότερη δημοσιότητα, αλλά και κυρίως για ……………. Να χάσουν τον υπνο τους, όσοι το εμπνεύστηκαν η με οποιοδήποτε τρόπο συμμετείχαν, για να δούνε πόσο εύκολα θα αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον κατηγορίες κακουργηματικού μάλιστα χαρακτήρα. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο για το σύνολο του αποδεικτικού μου υλικού που θα χορηγηθεί στην Εισαγγελία, με την μυνητηρια αναφορά μου. Την Απογραφή μου ήθελα να γνωστοποιήσω μέσα από τά site σας, - που δεν την γνωρίζουν αυτοί που εμπνεύστηκαν το άδειασμα - αν πρόκειται για άδειασμα και σε ποια ακριβώς έκταση - της alapis και των θυγατρικών της - για να δούνε πώς ……παγιδεύτηκαν σε αυταπόδεικτο κακούργημα!!!!!!!!!!!!!! Τα υπόλοιπα οι Αρχές λοιπόν ….
  Με εκτίμηση
  Γιώργος Χανιώτης


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. (Αλά Τράγκα) : Εσύ που με διαβάζεις τώρα από το σπιτι σου, θα μπορείς να συνεχίσεις να έχεις ήσυχο ύπνο τα βράδια; Μάλλον όχι νομίζω και καλά κάνεις !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κ. Χανιώτη,
  θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα παραπάνω. Τις ίδιες πράξεις κάναμε και εμείς ως Σωματείο με τον εντεταλμένο Δικηγόρο του Σωματείου. Το κακό είναι ότι βάση πληροφοριών από συνάδελφους μάλλον αφαιρέθηκαν μηχανήματα του εργοστασίου καθώς και προιόντα που είχαν παταχθεί εκεί και δεν ξέρω αν αυτά έχουν απογραφεί.Παρόλα αυτά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εντολείς σας (νυν και πρώην συναδέλφους )για όλα όσα έκαναν.
  Λειβαδάς - Σταθακόπουλος Νίκος

  ΑπάντησηΔιαγραφή