Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ -ΤΑΥΤΙΣΗ , Κ.Π ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ALAPIS.

   ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Γ. ΧΑΝΙΩΤΗ & Συνεργατών.

Λ. Αλεξάνδρας αρ. 30 - Αθήνα 106 83
Τηλ. 210.36.10.578 – 36.35.219
Fax 210.36.35.224


                                                                                                                                 
                                                                                                                                               ΑΘΗΝΑ 10-12-2013

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ -ΤΑΥΤΙΣΗ , 
 Κ.Π  ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ALAPIS  -  ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΛΟΙΠΕΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ .

Την 16.7.2013 ( ΠΡΙΝ  πτωχεύσει η ALAPIS – αυτό έχει σημασία ) δικάσθηκε η αγωγή των ¨Μαρινοπουλικών¨ εναντίον της Κ.Π ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  αλλά και εναντίον της ALAPIS, αναφορικά με τις απαιτήσεις όσων είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, με αίτημα να αναγνωρισθεί  οριστικά ( την είχαμε με ασφαλιστικά ) η ακυρότητα  της διαθεσιμότητας, να υποχρεωθεί η εργοδότρια Κ.Π ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, σε καταβολή των μισθών που αποστερηθήκατε όσοι βγήκατε  τότε σε διαθεσιμότητα, αλλά κυρίως πρωτίστως και πρωτευόντως  να αναγνωρισθεί ότι αληθής εργοδότης σας δεν ήταν η Κ.Π ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, αλλά η ίδια η ALAPIS, και ότι η σχέση αυτών των εταιρειών δεν ήταν απλώς μητρικής με θυγατρική αλλά υπήρχε ΑΠΟΛΥΤΗ  ΤΑΥΤΙΣΗ.

Αυτό γιατί, αν κερδίζαμε μόνο εναντίον της Κ.Π ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,  δεν θα μπορούσαμε σήμερα να πάρουμε από εκεί τα χρήματα σας. Ελπίδα μοναδική είχατε μόνο από την περιουσία της ALAPIS. Σας τα έχουμε εξηγήσει αναλυτικά, πάρα πολλές φορές.

Νομικά αυτό ήταν αδιανόητο, και εξαιρετικά δύσκολο, η απίθανο, τόσο, που μόνο  άλλοι  δικηγόροι οι δικαστές, μπορούν να καταλάβουν τον βαθμό του αδιανόητου, που επιχειρούσαμε, ( άρση της αυτοτέλειας των νομικών προσώπων ) ΚΑΙ  όμως ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ, ταυτίσαμε  δηλ. την ALAPIS με την Κ.Π.Μαρινοπουλος (απόφαση  Μ.Π.Α 3262/9-12.13)Η πρώτη συνέπεια για τους “Μαρινοπουλικούς”  είναι λοιπόν ότι από σήμερα, δικαιούνται να αναγγέλλουν τις απαιτήσεις τους στην σύνδικο της πτώχευσης της ALAPIS . ( Θα το κάνουμε εμείς  για τους εντολείς μας όταν ξεκινήσει αυτή η διαδικασία την 16.1.2014 ) και συνεπώς θα πάρετε με βεβαιότητα τα χρήματα σας, όχι πλέον από την ανύπαρκτη περιουσία της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, αλλά από την περιουσία της ALAPIS, που μέχρι σήμερα, νομικά  ήσασταν ξένοι ως προς αυτήν. Το ίδιο  ισχύει και για όποια άλλη αγωγή  “Μαρινοπουλικών” έχω στον “αέρα” ακόμη   (π.χ. πωλητές.)

Δεύτερη συνέπεια όμως είναι για όλες τις θυγατρικές, ότι πλέον άνοιξε, μέσω της απόφασης της Κ.Π ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,  ο δρόμος να εφαρμοσθεί ή  ίδια λύση και για  αυτούς  τους εργαζόμενους. Σας είχα ενημερώσει στην προφορική ενημέρωση που σας έκανα στο Ηράκλειο, ότι η εισηγήτρια της Πτώχευσης με είχε διαβεβαιώσει, ότι αν πετύχουμε τέτοια διασύνδεση με ALAPIS και ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ,  “της λύνουμε τα χέρια” ώστε να δεχθεί στην πτωχευτική περιουσία της ΑΛΑΠΙΣ,  και κάθε άλλη θυγατρική πού έχει εργατικά θέματα, όπως GEROLFARM, SANTA, SAMBROOK.

Οι Mαρινοπουλικοί λοιπόν σώζουν για δεύτερη φορά τους συναδέλφους τους όλου του ομίλου, με αυτήν τους την απόφαση αυτή την φορά  Η πρώτη ήταν, όταν μόνοι και πρώτοι προέβαλλαν την τότε διαθεσιμότητα, και πρώτοι και μόνοι κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα, οπότε η εταιρία αναδιπλώθηκε  ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ τότε, και  αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις, καταβάλλοντας βέβαια σε όλους τους Μαρινοπουλικούς  ΕΦΑΠΑΞ τις αποζημιώσεις τους, ενώ για τους λοιπούς του ομίλου επιλέχθηκε η λύση της πίστωσης των αποζημιώσεων τους, τους οποίους τότε δεν εκπροσωπούσαμε και δεν έχουμε καμία ευθύνη.

Εν συνεχεία και όταν απλήρωτοι πλέον απευθύνθηκαν σε εμάς οι απολυμένοι της ALAPIS,  αρχικά αρνηθήκαμε να τους αναλάβουμε, στη συνέχεια δε,  τους εξηγήσαμε τις δυσκολίες που θα είχαν. Ως λύση για αυτούς επιλέξαμε την ΠΤΩΧΕΥΣΗ  της ALAPIS, την οποίαν και πετύχαμε, έχοντας όμως καταστήσει σαφές σε όλους όσους ανήκαν σε θυγατρικές, ότι  δυστυχώς από την πτώχευση της ALAPIS δεν θα ικανοποιούνταν, προς μεγάλη απογοήτευση όλων αυτών των ανθρώπων που ανήκαν σε θυγατρικές.

ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΞΕ πλέον, οπότε με όχημα την απόφαση της Κ.Π ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, άνοιξε ο δρόμος για τους ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΙΚΟΥΣ, αλλά ανοίγει κι ο δρόμος  για όλους τους άλλους που ανήκουν σε άλλες θυγατρικές.

Σεβαστείτε το γεγονός, ότι κάνω ήδη μια αναλυτικότατη  έγγραφη και εκτενή ενημέρωση, την αναρτώ ήδη στο internet,  και σας παρακαλώ να ενημερώσετε για αυτήν με κάθε τρόπο κάθε συνάδελφό σας, που γνωρίζετε, ώστε να το μάθουν όλοι. Είναι αδύνατον να μιλήσω τηλεφωνικά με  όλους σας, αλλά και δεν θα έχω κάτι παραπάνω να σας πω μέχρι στιγμής. Μετά τις γιορτές θα φροντίσω να  σας συναντήσουμε όλους, ώστε να μας υποβάλλετε οποιαδήποτε  ερώτηση σας. Μέχρι τότε  να γνωρίζετε ότι ασχολούμαστε καθημερινά με την ικανοποίηση των απαιτήσεων  ΟΛΩΝ ΣΑΣ!

       Καλά Χριστούγεννα -  Με εκτίμηση
Γ. ΧΑΝΙΩΤΗΣ – Δ. ΚΟΥΤΛΑΣ – Π. ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ 


Υ.Γ : Παρακαλώ επίσης πολύ το Σωματείο μέσω του site του να ενημερώσει είτε με αντιγραφή την εν λόγω ενημέρωση, είτε με περίληψη του, τα μέλη του, δεδομένου ότι αφορά την ικανοποίηση των  εργατικών απαιτήσεων των θυγατρικών του ομίλου, οπότε η εν λόγω ενημέρωση δέον να λάβει την μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα για κάθε ενδιαφερόμενο, ακόμη κι αν δεν είναι εντολέας μας, δεν έχει καμία σημασία.


7 σχόλια:

 1. επιτέλους κάλα νέα και για εμάς !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μα από εσάς ξεκίνησαν τα καλά νέα για όλο τόν όμιλο!!!!!!!!!!!! Αυτό είναι έθιμο !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ κ ΧΑΝΙΩΤΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ GEROLPHARM ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕΙ..............ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΚΙΟ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ..............ΚΑΛΗ ΦΩΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρούλα, από εσένα θυμάμαι έντονα, όταν θέλατε να σας αναλάβω και σας εξηγούσα οτι ίσως χασετε τελικα εσεις οι θυγατρικοί, την επιμονή σου για εμένα, και χαρακτηριστικά ο,τι ¨¨ ...αν είναι νά χάσω κύριε Χανιώτη, θέλω να χάσω μόνο μέ εσας¨ Ηταν ο λόγος που ανέλαβα τελικά τήν GEROLFARM! Επειδή αμέσως αυτό θυμήθηκα, ήσουν και η μόνη που ενημερώθηκε τηλεφωνικά από εμένα τόν ίδιο! Σας Ευχαριστώ όλους πολύ, για την εμπιστοσύνη σας.

   Διαγραφή
 4. Ευτυχώς πλην εξαιρέσεων όλοι αναγνωρίζουν ποιοι έχουν πιστέψει από την αρχή σε αυτό το αποτέλεσμα και έχουν εργαστεί σκληρά για να φτάσουμε στο σήμερα.
  Τις εξαιρέσεις απλά τις αναφέρω γιατί δεν ήταν εντελώς άχρηστες. Πάντα θα τις θυμόμαστε όλοι σαν "Κακό παράδειγμα".
  Παρά το γεγονός ότι από την σημερινή κατάσταση δεν έχω να παίρνω ούτε ένα ευρώ γιατί απλά είμαι εξοφλημένος (Μαρινοπουλικός) η χαρά μου δεν σας κρύβω πως είναι διάχυτη.
  Σήμερα ο κάθε τίμιος εργαζόμενος αυτού του ομίλου "δεδικαίωται"
  Τα εύσημα λοιπόν "μόνο" σε όσους δούλεψαν για να φτάσουμε στο σήμερα . Καλά Χριστούγεννα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. μπραβο ρε παιδια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!αυτο ειναι το καλυτερο νεο για ολους τους συναδελφους μας να βγουν απο την ομηρια!!!!!!!!!!!!πραγματικα μπραβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κύριε Σκαράκη ΜΠΡΑΒΟ και σε εσας που χαιρεστε με την χαρά μας και μάς το λέτε! Επειδή στο παρελθόν είχαμε διαπληκτισθεί έντονα, να ξέρετε οτι εκτιμώ βαθύτατα την χαρά σας και το Μπράβο σας! Σας ευχαριστώ πολύ όλους - Καλή συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή