Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

Πώς χορηγήθηκαν τα επισφαλή δάνεια από το Τ Τ
Πηγή: Εφημερίδα των συντακτών

ALAPIS (συμφερόντων Λαυρεντιάδη)

● Το Τ.Τ. συνήψε με την ALAPIS ομολογιακό δάνειο 100 εκατ. ευρώ (2/10/2009). Η υποεπιτροπή αξιολόγησης του Τ.Τ., παρ’ ότι διαπίστωσε σωρεία αναλαμβανόμενων κινδύνων για την τράπεζα, εισηγήθηκε θετικά στην επενδυτική επιτροπή και η τελευταία ενέκρινε τη συμμετοχή του Τ.Τ. στην έγκριση του δανείου. Δύο χρόνια αργότερα καταγγέλθηκε το επίμαχο δάνειο και ενώ είχε υποβληθεί αίτηση υπαγωγής της ALAPIS στο άρθρο 99. «Ηταν γνωστός», αναφέρει η εισαγγελέας, «στους έχοντας τη διαχείριση της περιουσίας της τράπεζας ο υψηλός δανεισμός της ΑLAPIS κυρίως λόγω της συνάψεων στις 21/12/2007 κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου 5ετούς διάρκειας ποσού 640 εκατ. ευρώ, πληρωτέου ολοσχερώς κατά τη λήψη του».

● Μάλιστα εγγυήτριες του δανείου ορίστηκαν εταιρείες που είχε ήδη αποφασιστεί ότι θα απορροφηθούν από την ΑLAPIS. Τα χρήματα του δανείου των 100 εκατ. ευρώ κατέληξαν σε λογαριασμό εταιρείας που ανήκει 100% στον Λ. Λαυρεντιάδη.

Οι απαντήσεις του Λαυρέντη από την     .........."ψειρού" 


● «Η εμπλοκή συνεπώς του ονόματός μου γίνεται καθαρά για λόγους εντυπώσεων και μόνο», δήλωσε ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας.

«Τα περί προσωπικής εμπλοκής μου σε υπόθεση επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι ανυπόστατα και συκοφαντικά», δήλωσε ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας, κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.
«Το Κοινό ομολογιακό Δάνειο του Τ.Τ προς την εταιρεία Alapis αφορά σε χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν είχα απολύτως καμία σχέση με τη διοίκησή της, διατηρώντας μόνο μικρό ποσοστό στη μετοχική της σύνθεση», είπε ακόμη.
«Η εμπλοκή συνεπώς του ονόματός μου γίνεται καθαρά για λόγους εντυπώσεων και μόνον. Η δικαιοσύνη καλείται να φέρει στο φως την αλήθεια», πρόσθεσε.

Σχόλιο του blogger

Επειδή πλέον 1500 εργαζόμενοι Λαυρέντη σε .......περιμένουν  στη γωνία ευχόμενοι "ότι χειρότερο !!! ", και επειδή ακόμα και "οι κολλητοί σου" σε πουλάνε ένας ένας για να σώσουν το τομάρι τους, (βλ. Αντ. Αθανάσογλου) και επειδή καρφί δεν σου καίγεται για όλους αυτούς που σε βοήθησαν, άθελά τους, να μεγαλουργήσεις αλλά και να "καταντήσεις" εκεί που είσαι, δίχως να κάνεις ποτέ το παραμικρό να μειώσεις τον δικό τους πόνο επειδή σε μια νύχτα τους πέταξες στο δρόμο, τουλάχιστον δίνοντάς τους όσα τους χρωστάς και εγώ λοιπόν με την σειρά μου σου εύχομαι το 2014 να είναι το "Τελευταίο" που περνάς τόσο άσχημα εκεί στο κατάστημα του Κορυδαλλού. 
Την ερμηνεία των λεγομένων μου ας την δώσεις μόνος σου. Το μυαλό από ότι ξέρω δεν κινδυνεύει από την ασθένειά σου και άρα λειτουργεί έξυπνα όπως νόμιζες πάντα.

Επίσης, θα ήθελα να μάθω,
ο Γνωστός δημοσιογράφος αφιλοκερδώς  κάνει ολόκληρες εκπομπές και τις παίζει και σε επανάληψη για να πείσει την κοινωνία πως κανένα δικαστήριο δεν σε έχει ακόμα καταδικάσει και είναι άδικο να αργοπεθαίνεις εκεί που είσαι μαζί με φυματικούς και οροθετικούς στο λέω και αυτό για να το μάθεις: 
Οι 1500 εργαζόμενοι που κάποτε έπιναν νερό στο όνομά σου και μέχρι πριν μερικούς μήνες θα μπορούσαν ίσως να σε βοηθήσουν να γλυτώσεις, αυτοί οι 1500 πλέον σε έχουν "καταδικάσει"  και καλά θα κάνεις να το πάρεις πλέον απόφαση.  

Αυτά προς το παρών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου