Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΤΟΛΕΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΝΙΩΤΗ


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Γ. ΧΑΝΙΩΤΗ & Συνεργατών.

Λ. Αλεξάνδρας αρ. 30 - Αθήνα 106 83
Τηλ. 210.36.10.578 – 36.35.219
Fax 210.36.35.224


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΤΟΛΕΩΝ ΜΟΥ
Αθήνα, 28.1.2014
Α) ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ GEROLFARM
Εχω έντονο πρόβλημα, για το τι θα κάνουμε με τά άτομα της Gerolfarm!  Η σύνδικος της Αλαπις, αρνείται – και νομίμως – όπως σας είχα προεκτιμήσει, να απολύσει τους εκεί υπαλλήλους, οπότε σε λίγο τελειώνει και το επίδομα επίσχεσης τους … Η λύση που επεξεργαζόμαστε, και ήδη σε συνάντηση μας με την εισηγήτρια ( δικαστικός ) των πτωχεύσεων, της θέσαμε το θέμα, και εισηγηθήκαμε να δεί θετικά και να μας κατευθύνει στην μόνη λύση που μέχρι στιγμής, μπορούμε να σκεφτούμε.

α.1) Η GEROLFARM είναι θυγατρική της alapis κατά 100%. Άρα προτείνουμε να γίνει Έκτακτη Γ.Σ, με μοναδικό μέτοχο την alapis, δηλ. με μοναδικό εκπρόσωπο την σύνδικο της alapis. Εκεί εκλέγεται τριμελές Δ.Σ  από τρείς υπαλλήλους, για ένα ελάχιστο διάστημα – εστω 20 ημερών – με σκοπό, έχοντας έτσι την Διοίκηση, να προχωρήσουν  σε απολύσεις των συναδέλφων τους αλλά και την δική τους.

α.2) Άλλως να πάμε δικαστικά και να ορίσουμε με δικαστική απόφαση πλέον προσωρινή διοίκηση, ώστε αυτή η προσωρινή διοίκηση, ( πάντα από υπαλλήλους ) να προχωρήσει σε απολύσεις.
Μία από τις δύο λύσεις θα επιλεγεί και θα επιμείνουμε για μία από τις δύο. Όταν θα είμαστε πιο συγκεκριμένοι, θα προκαλέσουμε μια συνάντηση μαζί σας, για να συναποφασίσουμε, και να σας εκθέσουμε τά σύν και πλήν της κάθε λύσης από τις δύο παραπάνω.

B) ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ¨ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ¨ - ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΔΙΚΑΣΙΜΟΥ

Όπως ηδη σας έχουμε γνωστοποιήσει, σε αυτόν το πλειστηριασμό, ασκήθηκε ανακοπή Του Ελληνικού Δημοσίου κατά του πίνακα κατάταξης σας, με δικάσιμο 27/9/2016. Όπως επίσης σας είχαμε υποσχεθεί, ζητήσαμε από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, να μας άλλαζε αυτή την δικάσιμο και να μας έδινε μια συντομώτερη. Η νεώτερη δικάσιμος που επιτύχαμε είναι η 6/10/2015, δηλ. κατά 11 μήνες νωρίτερα. Μέχρι τότε δυστυχώς δεν μπορεί να προχωρήσει η διανομή όπως καταλαβαίνετε, και κάτι άλλο καλύτερο εκ μέρους μας δεν θα μπορούσε να συμβεί.

Γ) ΤΕΑΥΦΕ

Ενημερώθηκα από  απολυμένη συνάδελφό σας, ότι ενώ είχε κάνει αίτηση να της επιστραφούν οι εισφορές της από το ΤΕΑΥΦΕ, της δήλωσαν πρόσφατα, ότι το ταμείο, έλαβε την 20.12.2013 την απόφαση να διακόψει την επεξεργασία όλων αυτών των αιτήσεων σας, και να απαγορεύσει την  επιστροφή των εισφορών σας, δηλ. των χρημάτων σας !!!! Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ελήφθη όντως τέτοιου είδους  αυθαίρετη απόφαση. Θέλω να το ψάξω και με νεώτερη ανάρτηση μου θα σας ενημερώσω αναλυτικά περί του τι όντως συμβαίνει, ώστε να δούμε με ποιο τρόπο θα κληθείτε να προασπίσετε και να αναζητήσετε το σύνολο τουλάχιστον των εισφορών σας, για όσους από εσάς ( ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ) έχετε καταθέσει σχετική αίτηση επιστροφής εισφορών σας.  

Δ) ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, εκδόθηκε η απόφαση για την διαθεσιμότητα του Μαρινόπουλου, με την οποία κερδίσαμε δύο πράγματα: 1) να σας επιστραφούν τα χρήματα από τα υπόλοιπα της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ πλέον διαθεσιμότητας και  2) να πληρωθείτε από την περιουσία της Αλάπις κι όχι μόνο από την ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.  
Στις 16/1/2014, η εταιρεία Μαρινόπουλος – ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΛΑΠΙΣ - άσκησε έφεση κατά της απόφασης, και ζητά να αναγνωριστεί ότι δίκαια και νόμιμα έκανε την διαθεσιμότητα το 2012, και συνεπώς ότι δεν σας οφείλει τα χρήματα αυτά.  Η έφεση αυτή θα συζητηθεί στο Εφετείο Αθηνών στις 30/9/2014, ουσιαστικά μετά από 4 μήνες (λόγω των εκλογών και των διακοπών  που δεν συνυπολογίζονται ουσιαστικά), μετά από δικό μας αίτημα στον Προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών, για την συντομότερη δίκη. Κανονικά, θα δικαζόταν περίπου στα τέλη Γενάρη του 2015. Επειδή λοιπόν έφεση ΔΕΝ  εκανε η ALAPIS,  εμείς συνεχίζουμε κανονικά τις αναγγελίες των διαθεσιμοτήτων Μαρινόπουλου, στην  σύνδικο της ALAPIS.

Ε) ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτή την στιγμή υπάρχει προθεσμία μέχρι την 6/3/2014, για ολοκλήρωση των αναγγελιών στην πτώχευση. Έχουμε ήδη κατηγοριοποιήσει του εντολείς μας, ( αλαπικοί, θυγατρικοί, απολυμένοι, σε επίσχεση κλπ ) και ολοκληρώνουμε εντός ολίγου το σύνολο των  όσων αναγγελιών σας ακόμη δεν έχουν γίνει.

Με εκτίμηση
Γ.ΧΑΝΙΩΤΗΣ / Δ.ΚΟΥΤΛΑΣ / Π. ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου