Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Δέλεαρ μισού δισ. για Κυριακίδη

ΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ 50 ΕΚΑΤ., ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ


Η δικαστική απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά Κυριακίδη, θα οδηγήσει στην επαναλειτουργία του ραδιοσταθμού «Φλας» με όσα αυτή σημαίνει...


Στο προσκήνιο -και μάλιστα με θεαματικό τρόπο- επανέρχεται ο Πέτρος Κυριακίδης, επιχειρηματίας και πρώην συνεταίρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι τον έχουν εγκλωβίσει στην Κύπρο, όπου κρύβεται με διαφορετικό όνομα και μάλιστα με διαδρομή που σχετίζεται και μια ιδιωτική κλινική της Ελβετίας.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι τον έχουν εγκλωβίσει στην Κύπρο
Ταυτόχρονα όμως σημειώνεται μια δικαστική εξέλιξη, η οποία μπορεί να προκαλέσει ολική ανατροπή στο σκάνδαλο που συντάραξε την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.

Μια δικαστική απόφαση που εκδόθηκε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, αλλά όχι και με την ίδια ταχύτητα, ελευθερώνει την αξίας περίπου μισού δισ. ευρώ περιουσία του επιχειρηματία και δέχεται ότι αν πληρώσει, με εγγυητική μάλιστα επιστολή, μόνο 50 εκατομμύρια ευρώ είναι ελεύθερος να διαχειριστεί την περιουσία όπως θέλει.

Η απόφαση έχει μεγάλη σημασία, γιατί ρίχνει την ουσία του σκανδάλου από πλευράς Κυριακίδη στα 50 εκατομμύρια ευρώ, ποσόν που εύκολα ο επιχειρηματίας μπορεί να καταθέσει με εγγυητική επιστολή. Ταυτόχρονα τον βοηθάει να διαχωρίσει τη θέση του από τον προφυλακισμένο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και πληροφορίες από το παρασκήνιο αναφέρουν ότι αυτό ακριβώς προσπαθεί από την πρώτη στιγμή. Πέραν αυτού η απόφαση έρχεται την ώρα που η Δικαιοσύνη σκληραίνει τη στάση της απέναντι στον Λ. Λαυρεντιάδη.

Οπως έγραψε και χθες η «Ε» σε ρεπορτάζ της Αντωνίας Ξυνού, το Συμβούλιο Εφετών, εκτιμώντας την ουσία στου σκανδάλου της Proton Bank στα 900 εκατ. ευρώ, απέρριψε την πρόταση του εισαγγελέα κ. Καψιμάλλη να αφεθεί ελεύθερος ο επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης με καταβολή 100 εκατομμυρίων ευρώ και από το κελί θα πάει κατ' ευθείαν στο εδώλιο μαζί με άλλα 34 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Κυριακίδης, αν συλληφθεί στην Κύπρο, ή αν επιλέξει να παρουσιαστεί παραδίδοντας εγγυητική επιστολή 50 εκατομμυρίων και ελευθερώνοντας την περιουσία του.

Τόσο η μη σύλληψη Κυριακίδη (μαζί του διαφεύγει και η επίσης κατηγορούμενη δικηγόρος και στενή του συνεργάτιδα) όσο και η μη αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη έχουν και παρασκηνιακή σημασία. Ο Λαυρεντιάδης αύξησε ξαφνικά την περιουσία του έπειτα από συναλλαγές με το περίφημο ή διαβόητο αμερικανικό «Καρλάιλ Γκρουπ» και πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί είναι εξοργισμένοι από τις συναλλαγές αυτές, στις οποίες «πιάστηκαν κορόιδα» από τον Ελληνα επιχειρηματία.

Ο Κυριακίδης από την πλευρά του διαχώρισε τη θέση του, υποστηρίζοντας ότι και ο ίδιος είναι θύμα του Λαυρεντιάδη και ζητούσε να ελευθερωθεί η περιουσία του, ώστε να καταβάλει ποσά εγγυοδοσίας, αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να τη διαχειριστεί. Κρίσιμο περιουσιακό στοιχείο θεωρεί η πλευρά Κυριακίδη και το ραδιοσταθμό «Φλας», ο οποίος έπαψε να λειτουργεί δημοσιογραφικά, όταν δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία και οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Η δικαστική απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά Κυριακίδη, θα οδηγήσει στην επαναλειτουργία του ραδιοσταθμού, με όσα αυτή σημαίνει...

Ο Κυριακίδης είχε πάντα τη στήριξη ενός ισχυρότατου ελληνικού λόμπι τόσο στο πολιτικό όσο και στο θρησκευτικό χώρο. Ιδιαίτερα με την κορυφή της εκκλησιαστικής Ιεραρχίας και με τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο διατηρούσε ισχυρούς δεσμούς και ακριβώς γι' αυτούς τους δεσμούς τον χρειαζόταν ο Λ. Λαυρεντιάδης. Τις επαφές Κυριακίδη τις αξιοποίησε και από κοινού εμφανίστηκαν ως πανίσχυρο δίδυμο στον ελληνικό, επιχειρηματικό, τραπεζικό και «μιντιακό» χώρο.

Πλέον των Αμερικανών που πνέουν μένεα εναντίον του, ο Λ. Λαυρεντιάδης έχει να αντιμετωπίσει και την εξίσου σοβαρή κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας ισχυρού Κρητικού επιχειρηματία. Η βόμβα που εξερράγη μέσα σε ανθοδέσμη στα χέρια του επιχειρηματία τον τραυμάτισε πολύ σοβαρά, αλλά δεν τον σκότωσε. Η έρευνα οδήγησε σε κατηγορία κατά Λαυρεντιάδη. Τα κίνητρα δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ, καθώς ο Λαυρεντιάδης αρνείται κάθε σχέση. Λίγοι πάντως θεώρησαν ότι το πιο σοβαρό κίνητρο σχετίζεται με υπόθεση... γένους θηλυκού...

Η δικαστική απόφαση για τον Κυριακίδη έχει και τη σχετικά σπάνια περίπτωση να είναι η πρόεδρος ταυτόχρονα και εισηγήτρια... Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«...Αφού η απαίτηση για την οποία διατάχθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της δέσμευσης κινητής και ακίνητης περιουσίας είναι χρηματική, το δικαστήριο υποχρεούται να αντικαταστήσει αυτά με το λιγότερο επαχθές και πρόσφορο μέτρο της εγγυοδοσίας και η εγγυοδοσία δεν παραβλάπτει το συμφέρον της Τράπεζας (Eurobank) αφού το μέτρο (ποσό) ορίζεται ισάξιο του ποσού της συντηρητικής κατάσχεσης της περιουσίας...».3 σχόλια:

 1. Τ Α Μ Ε Ι Ο
  ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Αθήνα, 14/05/2014
  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αριθ. πρωτ. 1045
  Τ.Α.Υ.Φ.Ε. - Ν.Π.Ι.Δ.
  Καθολικός διάδοχος
  του τ. Τομέα Π.Υ.Φ.Ε του Ν.Π.Δ.Δ. ΤΑ.Π.Ι.Τ.
  
  Τμήμα: Διοικητικού
  ΕΔΡΑ: Χαλκοκονδύλη 56, 10432 Αθήνα
  Τηλ.: 210-5289502
  Fax: 210-5289551


  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΥΦΕ στην προσπάθειά του να εξυπηρετήσει όσους ασφαλισμένους είχαν διακόψει την εργασία τους και είχαν καταθέσει αίτηση επιστροφής εισφορών στο τ. ΤΠΥΦΕ του ΤΑΠΙΤ – ΝΠΔΔ έως τις 19/12/2013 και στο πλαίσιο της διαφάνειας, της νομιμότητας και της διασφάλισης των αποθεματικών του Ταμείου και αφού έλαβε υπόψη όλο το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο (το Καταστατικό του ΤΕΑΥΦΕ –ΝΠΔΔ, το Καταστατικό του ΤΑΥΦΕ-ΝΠΙΔ, το Ν. 4242/2014, την υπ’ αρ. πρωτ. Φ.80000/οικ.8206/318/ 11-04-2014 απάντηση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σε σχετικά ερωτήματα του ΤΑΠΙΤ) και μετά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Ταμείου, αποφάσισε ομόφωνα:
  Η επιστροφή των εισφορών θα πραγματοποιείται κατά το χρόνο συνταξιοδότησης και εφόσον δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος, σύμφωνα με το Καταστατικό του Ταμείου και την κείμενη νομοθεσία.
  Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτά και τα πήραμε και τα φάγαμε !!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή