Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΤΟΛΕΩΝ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝΟΦΕΙΛΗ  ΦΠΑ 44.000.000 Ευρώ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στο χρονικό διάστημα 25-6-2014 έως 7.7.2014, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, εξελίχθηκαν οι επαληθεύσεις των απαιτήσεων σας, στην πτώχευση της Alapis, όπως ήδη είχατε ενημερωθεί και γνωρίζατε. Το σύνολο των απαιτήσεων έγινε δεκτό άνευ αντιρρήσεων είς βάρος σας. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι έγιναν δεκτές ΚΑΙ οι απαιτήσεις όσων εντολέων μας, εργάζονταν σε θυγατρικές της Alapis, κατ’ αναλογική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης της Κ.Π ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, όπου οι απαιτήσεις των ¨Μαρινοπουλικών¨ για την άκυρη διαθεσιμότητα τους επιδικάσθηκε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στην Alapis! Να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση δημοσιεύθηκε και καταχωρήθηκε ως ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Η δυσμενής εξέλιξη όμως είναι ότι το Δημόσιο και για πρώτη φορά στις μέχρι σήμερα διαδικασίες, ανακοίνωσε γιγάντια απαίτηση του στην σύνδικο της πτώχευσης, από οφειλόμενο ΦΠΑ της Alapis, ύψους μαμούθ 44.000.000 Ευρώ …… κάτι που ποτέ έως σήμερα δεν είχε κάνει, - αν όντως είχε τέτοια αξίωση !!!!! -  παρ’ όλο που είχαν προηγηθεί άλλοι δύο πλειστηριασμοί !!!

Αν λοιπόν αυτό ¨περάσει¨, τότε πολύ απλά σημαίνει, ότι από την όποια περιουσία της Alapis, θα πληρωθεί μόνο το ΦΠΑ, και θεωρώ ότι αποκλείεται πλέον να υπάρξουν ρέστα για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των εργαζομένων.

Προσωπικά δεν πιστεύω ούτε το βάσιμο, ούτε το αληθές αυτού του καταλογισμού, για σειρά λόγων που δεν είναι καθόλου σκόπιμο να σας εκθέσω εδώ, και πιστεύω και παραλλήλως εύχομαι να ακυρωθεί σε μέλλοντα δικαστήρια, αν συναποφασίσουμε να προχωρήσουμε μαζί στην ακύρωση του.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για αυτή την τόσο δυσμενή εξέλιξη είς βάρος σας, είμαστε σε συνεχή επαφή με την σύνδικο της πτώχευσης, με την αρμόδια Δ.Ο.Υ που βεβαίωσε ένα τέτοιο τεράστιο ποσό, αλλά και με τον άλλο συνάδελφο δικηγόρο μεγάλης επίσης μερίδας εργαζομένων, κ. Μελισσάρη, προκειμένου να καταλήξουμε σε κοινό τρόπο αντιμετώπισης αυτής της υπόθεσης, η οποία μέχρι στιγμής απειλεί να ακυρώσει κάθε ελπίδα ικανοποίησης σας, αφού όπως σας έχω χιλιοεκθέσει, το ΦΠΑ, έχει ανώτερο προνόμιο από τις εργατικές απαιτήσεις, δηλ. ικανοποιείται πρώτο.

Αντιλαμβάνεσθε ότι οι  κινήσεις είναι αποκλειστικά δικαστικές, και τόσο εμείς όσο και ο κ. Μελισσάρης, προσφερόμασθε σε κάθε δυνατή βοήθεια προς την σύνδικο, η οποία έχει και την πρωτοβουλία των κινήσεων εν προκειμένω, παράλληλα δε, εξετάζουμε ενδεχόμενα, είτε αυτόνομής εκ μέρους μας προσβολής αυτής της βεβαίωσης ΦΠΑ, είτε στα πλαίσια παρεμβάσεων υπέρ της συνδίκου σε δικαστική δική της κίνηση.

Αντιλαμβανεσθε επίσης βεβαίως, πως ό,τι αποφασισθεί ως αντιμετώπιση αυτού του Φ.Π.Α, είναι εντελώς πέραν των ορίων των εντολών  που  έχουμε για την διεκδίκηση των εργατικών απαιτήσεων σας, και συνεπώς δεν μπορούμε να αναλάβουμε μόνοι μας το όποιο σχετικό δικαστικό κόστος, το οποίο  και δεν είχαμε συνυπολογίσει.

Όταν καταλήξουμε λοιπόν με σαφήνεια στο πώς και τι, όντως θα κάνουμε, τότε θα το θέσουμε εκ νέου υπ όψιν σας, και τότε θα είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε πιθανόν και το  όποιο κατά κεφαλή κόστος. Προς το παρόν απλώς σας ενημερώνω, όπως σας είχα υποσχεθεί ότι θα πράξω μετά το πέρας των επαληθεύσεων.

Με εκτίμηση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ


Υ.Γ :  Ενημερώστε με κάθε δυνατό τρόπο, για αυτή μου την ανακοίνωση κάθε συνάδελφό σας, ώστε να διαβαστεί εί δυνατόν από όλους τους εντολείς μας, μέχρι να συναντηθούμε δια ζώσης, όπου και θα απαντήσω σε κάθε ερώτημα σας. 

2 σχόλια: