Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Λαυρεντιάδης: Οριστικά σε δίκη για την Proton Bankhttp://www.zougla.gr/assets/images/1451224.jpg 

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014, 19:22

Το εδώλιο του κατηγορουμένου δείχνει οριστικά ο Άρειος Πάγος στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, καθώς η προσπάθειά του, να αποφύγει την παραπομπή του σε δίκη, έπεσε στο κενό. 
Έτσι ο επιχειρηματίας, που αποφυλακίστηκε πρόσφατα θα δικαστεί για τη μεγάλη υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ της PROTON BANK.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλίωτης απέρριψε το αίτημα του επιχειρηματία να ασκηθεί αναίρεση στο υπ αριθμ. 695/2014 βούλευμά του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπετε σε δίκη μαζί με άλλους κατηγορούμενους αφού έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση κατά του παραπεμπτικού βούλευματος. Ο επιχειρηματίας σε βάρος του οποίου εκκρεμεί και δικογραφία για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας) θα δικαστεί για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτη και απιστία. Σύμφωνα με την ογκώδη δικογραφία ο κ.Λαυρεντιάδης , ως προεδρος του ΔΣ της Proton Bakn , εδινε δάνεια τα οποία κατέληγςαν σε εταιρίες αμέςου ή εμμέςου ενδιαφέροντός του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λαυρεντιάδης, αποφυλακίστηκε πριν από λίγες μέρες με τους περιοριστικούς όρους της εγγύησης 500.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ ήδη είχε εξαντληθεί το 18μηνο προςωρινής του κράτησης για την υπόθεση των δανείων της Proton Bank και αποφυλακίστηκε για αυτή με ιδιαίτερα επαχθείς όρους.
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014, 19:26

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου