Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

Κυβερνητική πρωτοβουλία για απομάκρυνση Λαυρεντιάδη;
Η δραστηριότητα των 3 κυβερνητικών βουλευτών του Νομού Καβάλας που άλλοτε γίνεται γνωστή κι άλλοτε όχι, είναι συγκεκριμένη και καθημερινή. Γίνεται φυσικά στην Αθήνα όπου προκαλεί κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τα τρία πιο σοβαρά κι επείγοντα θέματα της πόλης και του Νομού. ΒΦΛ- μετεγκατάσταση προσφύγων- νέος αναπτυξιακός νόμος. Επί της συγκεκριμένης ατζέντας τα δεδομένα έχουν ως εξής.

Α. ΒΦΛ: «Φούντωσαν» το τελευταίο διάστημα οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επίκειται αλλαγή των δεδομένων, ανατροπή όσων γνωρίζουμε. Η κυβέρνηση φέρεται να επεξεργάζεται σχέδιο απομάκρυνσης του κ. Λαυρεντιάδη από την εταιρία. Αιχμή του δόρατος χρέη που δεν τακτοποίησε ενώ ήταν υποχρεωμένος κυρίως στην Alpha τράπεζα. Ήδη ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης έχει κάνει δηλώσεις για όσα προηγήθηκαν στην Αθήνα, σε ανώτερο κυβερνητικό κλιμάκιο. Η κ. Θεανώ Φωτίου μίλησε στους εργαζόμενους, τους είπε για την λειτουργία του εργοστασίου σε καθεστώς αυτοδιαχείρισης! Ζήτησε υπομονή αν και το πρώτο μέρος των κυβερνητικών δράσεων περιγράφεται ως κάτι άμεσο. Εκ μέρους της εταιρίας καταγγέλλεται τρομοκρατία με αφορμή επεισόδιο το βράδυ του Σαββάτου. Ακόμη και η αστυνομία δεν συμφωνεί μαζί του, υποβαθμίζει το περιστατικό. Πολύ περισσότερο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Β. Πρόσφυγες. Έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Εσκί Καπού σε στρατώνα του Ασημακοπούλου. Υπάρχει συνεννόηση ώστε νωρίτερα ο χώρος να ετοιμαστεί με τεχνικό έργο. Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας ενημερώθηκε εμμέσως και δεν κρύβει τόσο τη διαφωνία όσο και τη δυσαρέσκεια της. Το σενάριο θα απασχολήσει την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Χθες το απόγευμα επρόκειτο να γίνει συνάντηση της κ. Δημάρχου με τον βουλευτή Τάκη Εμμανουηλίδη για το συγκεκριμένο θέμα.

Γ. Αναπτυξιακός Νόμος. Οι βουλευτές Καβάλας έκαναν προσπάθεια να διορθωθούν τα κακώς κείμενα αλλά αυτή δεν είχε αποτέλεσμα. Τώρα υπάρχει συνεννόηση με τους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ για κοινή δράση.

Αναλυτικά ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες.

Τρία θέματα πρώτης προτεραιότητας

Μετά από απουσία μιας περίπου εβδομάδας, βρέθηκαν στην Καβάλα από την Παρασκευή και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές συνοδεύοντας κατά πρώτο λόγο την Θεανώ Φωτίου, που κι αυτή ήταν στην πόλη μας και την Παρασκευή και το Σάββατο μέχρι το μεσημέρι. Οι βουλευτές δίνουνε μεγάλη προτεραιότητα στο πρόβλημα της ΒΦΛ, στη μεταφορά των προσφύγων – κατά πάσα πιθανότητα στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», αλλά και στο υπό συζήτηση στη βουλή νομοσχέδιο για το νέο αναπτυξιακό νόμο.

Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σκοπεύουν να καταθέσουν τροπολογία με την οποία θα ζητούνε ενιαία αναπτυξιακά κίνητρα στους πέντε νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Επαφές για το νέο αναπτυξιακό νόμο, με τον οποίο ο Νομός Καβάλας έχει παράπονα, έγιναν και θα γίνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται δύσκολο ν΄ αλλάξει ότι προτείνει το υπουργείο.

Σχετικά με τους πρόσφυγες είναι μάλλον οριστική η απόφαση της κυβέρνησης στην οποία ενεπλάκησαν και οι κύριοι Παπαφιλίππου, Μορφίδης, Εμμανουηλίδης, οι πρόσφυγες από το Εσκί Καπού θα μεταφερθούν σ΄ ένα από τα κτήρια του στρατοπέδου «Ασημακοπουλου», Το κτήριο που φέρεται να έχει επιλεγεί , ένας παλιός στρατώνας, θα προετοιμαστεί για να υποδεχθεί όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Τέλος σχετικά με την ΒΦΛ, φημολογείται πολιτική παρέμβαση και λύση, με αφορμή τα χρέη της εταιρίας στην Alpha Τράπεζα.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχει κάνει δηλώσεις την προηγούμενη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εργασίας Νεφελούδης. Έτσι κι αλλιώς εδώ και εβδομάδες υπάρχει έντονη φημολογία στο εργοστάσιο ότι θα διωχθεί ο κ. Λαυρεντιάδης, από την ιδιοκτησία της εταιρίας, κάτι που πιο συγκεκριμένα αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή να διαψευσθεί εντός της εβδομάδος. Πάντως η πρωτοβουλία αναμένεται ν΄ αναληφθεί από την Alpha Τράπεζα, στην οποία η εταιρία ELFE έχει τα περισσότερα χρέη.

Πηγή:http://www.proininews.gr/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου