Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Σενάρια πώλησης


Η εταιρία πανηγυρίζει την απόφαση, οι εργαζόμενοι περιμένουν την Τριμέρη ενώ ανακύπτουν…
Ήσυχο ήταν το Σαββατοκύριακο για τη ΒΦΛ και τα θέματα της. Η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα πολλοί λένε ότι «κρύβει» εκπλήξεις. Κάτι τέτοιο δεν το δικαιώνουν συγκεκριμένες πληροφορίες (δεν υπάρχουν τέτοιες), προς το παρόν όλα δείχνουν ότι η ησυχία στην Καβάλα θα συνεχιστεί κυρίως λόγω της αυριανής συνάντησης στο Υπουργείο Εργασίας. Από την Παρασκευή το μεσημέρι οι εκπρόσωποι της εταιρίας πανηγυρίζουν την υπέρ τους δικαστική απόφαση, το δε σωματείο επικεντρώνεται στην Τριμερή που είναι συμφωνημένη να γίνει αύριο το μεσημέρι. Λέγεται ότι ο κ. Κατρούγκαλος έκανε και συνεχίζει προσπάθεια προκειμένου σε αυτή να βρεθούν εκπρόσωποι όλων των εταιριών και όχι μόνο της ΒΦΛ. Προηγούμενες παρόμοιες προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα όπως φυσικά και ίδιου περιεχομένου συναντήσεις. Την Τριμερή αύριο περιμένουν και οι κυβερνητικοί βουλευτές. Ξαφνικά ο πήχης ανέβηκε αν και άλλοι (πιο ρεαλιστές) έχουν περιορισμένες προσδοκίες αφού ξέρουν τι έγινε σε όλες τις προηγούμενες.
Οι εκπρόσωποι της εταιρίας στην Καβάλα έκαναν επικοινωνιακή αντεπίθεση την Παρασκευή με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου. Θεωρούν ότι η δικαιοσύνη δέχεται συγκεκριμένα πια το νόμιμο των ενεργειών που έγιναν μέχρι τώρα από την πλευρά της. Το σωματείο απαντούσε με το γνωστό επιχείρημα, ότι η Πρόεδρος του δικαστηρίου απέφυγε να μπει στην ουσία αλλά έκρινε μόνο τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του προβλήματος.
Σενάρια πώλησης
Ενδιαφέρον έχει ότι μέσα σε όλα τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών ανέκυψαν νέα σενάρια πώλησης του εργοστασίου! Ουδείς τα επιβεβαιώνει, φαίνεται παρά ταύτα ότι κάτι υπάρχει. Οι φήμες και τα σενάρια μιλούν για συναντήσεις και συζητήσεις του μεγάλου αφεντικού δηλαδή του κ. Λαυρεντιάδη με υποψήφιους αγοραστές από το εξωτερικό. Δεν θα είναι έκπληξη αν οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στην γνωστή προηγούμενη βάση. Τις καλές εποχές που η ΒΦΛ δεν είχε τα σημερινά προβλήματα ξεναγούνταν στο εργοστάσιο κυρίως Ρώσοι επιχειρηματίες. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι φήμες (που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν) σύμφωνα με τις οποίες για τη ΒΦΛ ενδιαφέρονταν ακόμη και ο Ιβάν Σαββίδης.
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι από τους επιχειρηματίες που πουλά κι αγοράζει. Είναι το αγαπημένο του σπορ. Αν πουλήσει σήμερα (εννοείται σε καλή τιμή) γλιτώνει τα βάσανα των κινητοποιήσεων. Πουλά άλλωστε κάτι που μπορεί να έχει χρέη αλλά διαθέτει  ισχυρή προοπτική για το μέλλον. Αν είναι αλήθεια όσα λέγονται τότε ο κ. Λαυρεντιάδης πουλώντας το εργοστάσιο προλαβαίνει τα κυβερνητικά σχέδια που όπως όλοι αντιλαμβάνονται φθάνουν και στο σημείο η εταιρία να φύγει από την ιδιοκτησία του! Θυμίζουμε ότι δεν είναι λίγες οι φωνές και οι εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες η λύση στο πρόβλημα δεν θα δοθεί από τον κ. Κατρούγκαλο αλλά από τον κ. Δραγασάκη μέσω της Alpha τράπεζας.
Παραιτήθηκε μηχανικός
Σήμερα στο εργοστάσιο στη Νέα Καρβάλη συνεχίζεται περιορισμένη παραγωγή λιπάσματος. Δουλεύει μόνο μία μονάδα. Όλες οι άλλες είναι κλειστές. Το σημερινό προσωπικό δεν μπορεί να βάλει μπροστά την Αμμωνία και τα Νιτρικά αφού οι γνωρίζοντες έμπειροι εργαζόμενοι είναι σχεδόν όλοι στην κινητοποίηση. Ο Νίκος Μπεχράκης προσπαθεί να βελτιώσει την εντός του εργοστασίου ατμόσφαιρα.
Δηλώνει αποφασισμένος να θέσει σε λειτουργία τα Νιτρικά. Αυτό μοιάζει πολύ δύσκολο, θα είναι επικίνδυνο ακόμη και να το επιχειρήσει. Εκτός αν αυτές του οι κουβέντες λέγονται μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Για να στηριχθεί εσωτερικά το εργοστάσιο αφού εντός το κλίμα είναι πολύ κακό. Μηχανικός που προσελήφθη προ λίγων εβδομάδων δήλωσε πρόσφατα την αποχώρηση του. Το προσωπικό πέραν του ότι είναι εντελώς ανειδίκευτο, δεν μαθαίνει. Παραμένει ανειδίκευτο. Οι δε αγγελίες για πρόσληψη κι άλλων νέων εργαζόμενων δεν έχουν καμία ανταπόκριση. Οι άνεργοι αποφεύγουν από ένα σημείο και μετά τη ΒΦΛ για όλους τους λόγους που εύκολα μπορεί να φανταστεί κάποιος.
Στην Αθήνα οι εργαζόμενοι
Με λεωφορεία που αναχωρούν σήμερα το βράδυ από την Καβάλα ταξιδεύουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ. Αύριο θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο των Αθηνών και διαμαρτυρία τόσο έξω από το Υπουργείο Εργασίας όσο και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.


1 σχόλιο:

 1. πορεία στο Υπουργείο Εργασίας, που στις 13.00 έχει προγραμματιστεί τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση. Κατόπιν όλοι μαζί θα κατευθυνθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.
  Καλούμε για ύστατη φορά την κυβέρνηση να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.
  Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει επιτέλους όλες αυτές τις ενέργειες που χρειάζονται για να αποκλιμακωθεί η ένταση που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ
  ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

  Γραμματεία Τύπου Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή