Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας για ΒΦΛΓια τα ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Από τότε που το Υπουργείο Εργασίας (Μάρτιος 2016) ασχολήθηκε με την υπόθεση έγιναν 4 τριμερείς συναντήσεις και πάρα πολλές διμερείς επαφές με την επιχείρηση και τους εργαζόμενους.

Όλες αυτές οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης για τα Βιομηχανικά Φωσφορικά Λιπάσματα Καβάλας κατέληξαν σε αδιέξοδο, αφού η εταιρεία αρνείται να ανακαλέσει τις απολύσεις 33 εργαζομένων και να συνάψει (μαζί με τις άλλες 3 εταιρείες) σύμβαση αορίστου χρόνου με όλους τους εργαζόμενους που είτε εργάζονται είτε θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε αυτές.

Το ιστορικό της όλης υπόθεσης και οι τελικές προτάσεις των μερών και του Υπουργείου παρουσιάζονται στο συνημμένο κείμενο που ακολουθεί αυτό το δελτίο τύπου.

Από το φάκελο της υπόθεσης φαίνεται να προκύπτει ότι η όλη διαδικασία (ενοικίασης κτιρίων και παραχώρησης παραγωγικής δραστηριότητας) που ακολουθήθηκε από την εταιρεία ELFE υποκρύπτει μεταβίβαση δραστηριότητας και θα έπρεπε να συνοδευτεί με τις ίδιες συμβάσεις αορίστου χρόνου για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους που μεταφέρονται στις άλλες εταιρείες.

Το Υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι στα πλαίσια επίδειξης καλής θέλησης η εταιρεία θα πρέπει να ανακαλέσει τις απολύσεις, ξεπερνώντας όλα τα γεγονότα που συνέβησαν, ώστε να γίνει ένα σημαντικό βήμα για την αναζήτηση διεξόδου και την ομαλότητα.

Το Υπουργείο Εργασίας εξάντλησε όλα τα διαθέσιμα περιθώρια για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας. Από εδώ και στο εξής θα δρομολογήσει όλες τις διαδικασίες, συντονισμένα με τα άλλα αρμόδια Υπουργεία, για την εξεύρεση μιας επιχειρηματικά βιώσιμης λύσης για την Καβάλα και για όλους τους εργαζόμενους.

Επισημαίνεται με εμφατικό τρόπο ότι καμία λύση δεν μπορεί να είναι βιώσιμη και πολύ περισσότερο αποδεκτή και ανεκτή από το Υπουργείο αν δεν σέβεται την ανθρώπινη εργασία και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Το παλιό τελείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου