Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στα Λιπάσματα ΚαβάλαςΟι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα Λιπάσματα Καβάλας εξέδωσαν ανακοίνωση όπου χαιρετίζουν τον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο. Επίσης με αφορμή τη σύσκεψη που συγκάλεσε η Δήμαρχος Καβάλας,καταγγέλλουν την υποκριτική στάση που κρατάνε η τοπική διοίκηση και άλλοι τοπικοί φορείς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα Λιπάσματα χαιρετίζουμε όλους τους συνάδελφους που εδώ και μήνες έχουν μπει σε έναν αγώνα για το αυτονόητο, για σταθερή και μόνιμη δουλειά με αξιοπρέπεια. Αυτούς τους μήνες όλοι δηλώνουμε με κάθε τρόπο ότι δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε, δεν θα μείνουμε υποταγμένοι στις ορέξεις τού κάθε μεγαλοεπιχειρηματία. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε έρθει αντιμέτωποι εκτός από την εργοδοτική αυταρχικότητα και ασυδοσία, με μπράβους της νύχτας άλλα και με τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς. Στο δικαίωμά μας να περιφρουρήσουμε τον αγώνα μας, απάντηση παίρνουμε με προσαγωγές, χημικά και ξύλο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δηλώνει υποκριτικά ότι είναι στο πλευρό μας και ότι θα μας στηρίξει με κάθε τρόπο. Ακόμα φτάνουν στο σημείο να προσπαθούν να πουλήσουν ψεύτικες ελπίδες και να λένε από επίσημα χείλη βουλευτών τους ότι "περιμένετε κάτι μεγάλο θα γίνει…". Προφανώς εννοούν μεγαλύτερη καταστολή, περισσότερη αστυνομία, περισσότερο χρόνο στην εργοδοσία, μηνύσεις και ποινικές διώξεις, με τους νόμους που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε ή τους διατήρησε σε ισχύ. Το ίδιο και από τα περισσότερα κόμματα που όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην κυβέρνηση, και έχουν διαμορφώσει το έδαφος και το νομικό οπλοστάσιο να εξαπολύει την επίθεσή του ο Λαυρεντιάδης και ο κάθε Λαυρεντιάδης ενάντια στους εργαζόμενους.
Από την άλλη, η τοπική διοίκηση και οι τοπικοί φορείς βγάζουν υποκριτικές δηλώσεις συμπαράστασης, αφού "κρατάνε ίσες αποστάσεις" από τους εργάτες που αγωνίζονται και από το "δικαίωμα" της εργοδοσίας να τους εκμεταλλεύεται. Όλοι αυτοί έχουν κοινό παρονομαστή, την παραδοχή ότι η εργοδοσία θα πρέπει να συνεχίζει να πλουτίζει στις δικές μας πλάτες, με τον δικό μας ιδρώτα και ότι εμείς θα πρέπει να συμβιβαζόμαστε με αυτό. Αλήθεια τι να περιμένει κανείς από "συσκέψεις" με φορείς που δηλώνουν ότι οι Συλλογικές Συμβάσεις εμποδίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στην περιοχή;
Ταυτόχρονα κερδίζεται πολύτιμος χρόνος από την εργοδοσία να στήνει εργοδοτικά σωματεία, να κάνει απολύσεις, να κάνει μηνύσεις, έως ότου να ξεμπερδεύουν με εμάς έναν - έναν.
Πλέον ξέρουμε πού είναι η δύναμη μας.
Ξέρουμε τι θα πει "χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά".
Πλέον υπάρχει πολύτιμη πείρα από όλους μας. Η στάση της εργοδοσίας με τους μπράβους της και το κράτος με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του, δείχνει ότι το μόνο που τους πονάει πραγματικά είναι να μη σταματήσει με κανέναν τρόπο η παραγωγή, να μη σταματήσουν τα κέρδη τους. Δεν τους πειράζουν "ακίνδυνες" συσκέψεις φορέων, ούτε να μας βλέπουν κάθε πρωί έξω από την πύλη, αρκεί να μη σταματάει η παραγωγή.
Συνεχίζουμε δυναμικά !!!
Πρέπει να προετοιμαστούμε για μακρόχρονο και μεγάλο αγώνα μέχρι να μη μείνει κανένας έξω από το εργοστάσιο, να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις, να αποσυρθούν όλες οι μηνύσεις και οι ποινικές διώξεις αγωνιστών. Με τον αγώνα μας απαντάμε σε όλους αυτούς που θέλουν να μας "λογικέψουν", με το πλαίσιο πάλης μας απαντάμε σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μεταφέρουν τεχνητά την αντεπίθεση μεταξύ τον εργαζομένων, μιλώντας υποκριτικά για "εμφύλιο μέσα στην Καβάλα".
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα Λιπάσματα, καλούμε όλους τους συνάδελφους για ανυποχώρητο αγώνα για:
  • Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων, ανάκληση όλων των απολύσεων.
  • Απόσυρση όλων των μηνύσεων και ποινικών διώξεων εναντία σε συνάδελφους αγωνιστές.
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο, στο ύψος των αναγκών μας.
  • Η δημοτική αρχή και οι τοπικοί φορείς να πάρουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των απολυμένων απεργών και των οικογενειών τους»
Πηγή: http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου