Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

Οι συνθήκες στη ΒΦΛ σύντομα θα χειροτερεύσουν

Ν. Βογιατζίδης: Οι συνθήκες στη ΒΦΛ σύντομα θα χειροτερεύσουν.


Στο γνωστό σημείο, έξω από τις εγκαταστάσεις της ΒΦΛ βρισκόταν και το πρωί της Παρασκευής οι απεργοί, προκειμένου να περιφρουρήσουν την κινητοποίησή τους και να αποδοκιμάσουν τους απεργοσπάστες εργαζόμενους που δε σέβονται τον αγώνα των συναδέλφων τους. Δυστυχώς, επεσήμανε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Βογιατζίδης, κάποιοι εργαζόμενοι επέλεξαν να ταχθούν με την πλευρά της εργοδοσίας εξυπηρετώντας τα συμφέροντα Λαυρεντιάδη. Από την Πέμπτη πάντως παρατηρήθηκαν περιπτώσεις εργαζομένων που αρνήθηκαν να αποβιβαστούν από το λεωφορείο και να μπουν στο εργοστάσιο προκειμένου να δουλέψουν. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο κ. Βογιατζίδης μας είπε:

ΕΡ: Μέχρι πότε θα συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις;

ΑΠ: Επ’ αόριστο.

ΕΡ: Δε θα πρέπει να καταδικαστούν επεισόδια ξυλοδαρμού μεταξύ εργαζομένων και απεργών σε δημόσιους χώρους της πόλης όπως οι καφετέριες;

ΑΠ: Το σωματείο καταδικάζει κάθε φαινόμενο βίας. Σίγουρα όμως δεν είναι αλήθεια τα όσα αναφέρονται. Σημειώθηκε επεισόδιο με συγκεκριμένο εργαζόμενο, ο οποίος έχει καταθέσει «εργολαβικά» σωρεία ψευδών μηνύσεων εις βάρος των απεργών. Ειδικότερα για το περιστατικό της Πέμπτης υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες, δυστυχώς λοιπόν ο συγκεκριμένος εργαζόμενος θα διαψευστεί για μία ακόμη φορά. Υπάρχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες ο συγκεκριμένος εργαζόμενος αυτοτραυματίσθηκε. Σύντομα λοιπόν αυτές οι υποθέσεις θα ακολουθήσουν την οδό της δικαιοσύνης και οι δικαστές θα αποφασίσουν σχετικά.

ΕΡ: Στη διάρκεια των κινητοποιήσεων πόσες μηνύσεις κατατέθηκαν εις βάρος σας;

ΑΠ: Απάντηση στο ερώτημα μπορεί να δώσει ο κ. Μπεχράκης που μετέτρεψε τη ΒΦΛ από βιομηχανία λιπασμάτων σε βιομηχανία μηνύσεων. Κι εμείς φυσικά από την πλευρά μας έχουμε καταθέσει μηνύσεις ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες διότι τίποτε δε θα μείνει αναπάντητο. Η εργοδοσία έχει διαπράξει σοβαρά αδικήματα του ποινικού κώδικα.

ΕΡ: Συμφωνείτε με όσους σας προτρέπουν να μην πιέζετε τον αντιπεριφερειάρχη και τη δήμαρχο Καβάλας αλλά μόνο τους κυβερνητικούς βουλευτές γιατί έτσι θα λυθεί το πρόβλημα, όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος του Δ/Σ Γιώργος Γραμμένος;

ΑΠ: Το πρόβλημα της ΒΦΛ αφορά σε ολόκληρη την Καβάλα. Είναι κρίμα ορισμένοι να παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων και των 51 απολυμένων, τους οποίους σύντομα θα ακολουθήσουν στην ανεργία επιπλέον 150 άτομα. Για εμάς υπάρχουν 200 απολυόμενοι εκ των οποίων οι 150 δεν μπορούν να βγουν στο επίδομα ανεργίας και δεν έχουν λάβει την αποζημίωσή τους. Κι αυτό διότι κάποιοι ενεργούν παρανόμως χωρίς να σέβονται το κράτος. Όσα εξελίσσονται δεν τιμούν ούτε το δήμο Καβάλας, ούτε την αντιπεριφέρεια. Ο κ. Γραμμένος θα πρέπει να σταθμίσει τη στάση του και να πάρει θέση υπέρ ποιας πλευρά τάσσεται.

ΕΡ: Πιέζετε αντιστοίχως και τους κυβερνητικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

ΑΠ: Φυσικά. Τους πιέζουμε και τους καταγγέλλουμε καθημερινά, αφού οφείλουν να πιέσουν την κυβέρνηση προκειμένου να εφαρμόσει τις οδηγίες του υπουργείου εργασίας. Δεν είναι δυνατόν μέσα από μια μεθόδευση δημιουργίας εταιρειών φαντασμάτων, που διαπίστωσε ακόμη και το υπουργείο, να μη καταβάλλονται τα οφειλόμενα στο ελληνικό δημόσιο και στις τράπεζες.

ΕΡ: Μπορείτε να προβλέψετε μια αίσια έκβαση της υπόθεσης και την επίλυση του προβλήματος;

ΑΠ: Οι συνθήκες θα χειροτερεύουν ενόσω δε λαμβάνονται μέτρα προκειμένου να πάψει η παρανομία. Σήμερα 51 οικογένειες απολυμένων παλεύουν για την επιβίωση, τι θα γίνει όμως όταν στο επόμενο διάστημα ο αριθμός αυξηθεί σε 200 οικογένειες; Οι διαρκείς μηνύσεις που καταθέτονται έχουν ως στόχο την απόλυση των απεργών χωρίς την καταβολή των αποζημιώσεων. Να που οι δικές μας προβλέψεις επιβεβαιώνονται, ότι δηλαδή το σχέδιο του κ. Λαυρεντιάδη, του κ. Μπεχράκη και της παρέας τους ήταν η καταστροφή ενός εργοστασίου που εδώ και εξήντα χρόνια δίνει ζωή στην πόλη της Καβάλας. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία μια χημική βιομηχανία να απασχολεί μόνο εργολαβικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου