Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Λύση από το Υπουργείο Εργασίας για τα Λιπάσματα Καβάλας ζήτησαν οι εργαζόμενοι


Έμπρακτες κυβερνητικές ενέργειες περιμένουν οι εργαζόμενοι, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εταιρεία Λιπασμάτων Καβάλας, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της ομοσπονδίας εργατοϋπαλλήλων χημικής βιομηχανίας Ελλάδας.
Η ΟΕΧΒΕ σε αναλυτική της ανακοίνωση επισημαίνει μεταξύ άλλων πως: «Περίπου δυο μήνες οι εργαζόμενοι αντιστέκονται μόνοι τους στις εγκληματικές ενέργειες που πραγματοποιούνται από τη Διοίκηση της εταιρείας εις βάρος των εργαζομένων, εις βάρος της Εθνικής, της αγροτικής, της τοπικής οικονομίας.
Ενώ εξελίσσεται ένα πρωτοφανές σχέδιο εργολαβοποίησης, που εμπνεύστηκε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας  κ. Λαυρεντιάδης με αποτέλεσμα να δημιουργεί νέα δεδομένα για τη χώρα μας, όταν σε μια Βαρειά Χημική Βιομηχανία με ιδιαίτερους κινδύνους δημιουργεί ειδική ζώνη εργαζομένων, που ουδείς δεν θα έχει σύμβαση αορίστου χρόνου.
Για να πετύχει το διατροφικό αυτό σχέδιο δημιούργησε τρεις νέες εταιρείες που φέρονται ως ενοικιαστές των εγκαταστάσεων της εταιρείας Λιπασμάτων και επικαλούμενος ότι το έργο παραγωγής λιπασμάτων το έχουν οι ενοικιαστές, θέλει να επιβάλει στους εργαζόμενους την οικειοθελή απόλυση!!!

Ταυτόχρονα, τους καλεί να υπογράψουν 14μηνη σύμβαση στους ενοικιαστές των εγκαταστάσεων, κρατώντας ταυτόχρονα και το δικαίωμα να μπορεί να την καταγγείλει και πριν τη λήξη της!!!».Ακολούθως η ΟΕΧΒΕ κατηγορεί την κυβέρνηση για ολιγωρία που πρέπει να ξεπεραστεί διότι: «Οφείλει επίσης να προστατέψει το  Δημόσιο συμφέρον από τα υπέρογκα χρέη της εταιρείας που εκτιμούνται στα 300 υπέρογκα χρέη της εταιρείας που εκτιμούνται στα 300 εκατομμύρια ευρώ προς ΙΚΑ, ΔΕΠΑ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, άρα και προς όλους εμάς αφήνει τον Κο Λαυρεντιάδη να προσπαθεί να τα ξεπλύνει κέρδη που ποτέ δεν εμφάνισε  μέσω από τη δημιουργία  εταιρειών φαντασμάτων, καλώντας στην ουσία και πάλι τον φτωχοποιημένο λαό μας να πληρώσει το λογαριασμό».

«Αν η Κυβέρνηση συνεχίσει σήμερα να ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές, είναι βέβαιο όχι μόνο υγιή ανάπτυξη δεν θα δούμε στη χώρα μας, αλλά θα καταλήξουμε ποιο τριτοκοσμικοί και από τις τριτοκοσμικές χώρες», σημειώνει η ομοσπονδία που τονίζει πως «θα παραμείνει σταθερά και δυναμικά δίπλα στους εργαζόμενους που παλεύουν όχι μόνο για τα δικαιώματα τους αλλά και για την προστασία τις Εθνικής οικονομίας και της υγιής επιχειρηματικότητας».


Τριμερής συνάντηση
Κάνοντας τον απολογισμό της συνάντησης η ΟΕΧΒΕ σχολιάζει πως: «Στις 05/07/2016 και ώρα 15:00 μ.μ. κάτω από πίεση των εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε τριμερή συνάντηση επιτέλους με την παρουσία του Υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου, συζητήθηκαν και αναδείχτηκαν οι ακραίες αντεργατικές ενέργειες του εργοδότη, που με  νομιμοφανής διαδικασίες καταργεί, τα εργασιακά δικαιώματα, δημιουργεί στρατιές εργολαβικών εργαζομένων, νέες εταιρείες φαντάσματα, που επικαλείται  ότι δεν ανήκουν στον ίδιο….  τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;;;;;;
Η πρόταση του Υπουργού, όσο αφορά το νομικό μέρος ήταν η κάθε πλευρά να καταθέσει τις θέσης της εντός της εβδομάδας και να πραγματοποιηθεί νέα τριμερή την  Τρίτη 12/07/2016 και ώρα 13:00 μ.μ.
Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο θα εξετάσει σε βάθος και με τι σοβαρότητα που αρμόζει το συγκεκριμένο θέμα παίρνοντας τη σωστή θέση, έστω και με καθυστέρηση.
Πέρα από το νομικό μέρος των ενεργειών της Διοίκησης της Εταιρείας, το Υπουργείο και η Κυβέρνηση, έχει τη δυνατότητα όταν εμφανίζονται ακραία βλαπτικές ενέργειες. να νομοθετεί,  προκειμένου να προστατέψει όσους αδικούνται.
Οι εργαζόμενοι περιμένοντας έμπρακτα να δουν τις κυβερνητικές ενέργειες, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα τους στην εργασία, δεν θα λυγίσουν, δεν θα υποκύψουν, δεν θα φοβηθούν!!!
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων και του Σωματείου και καλούμε, όλες τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις να συνδράμουν σε αυτή τη κατεύθυνση».

Πηγή: http://www.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου