Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Νέα σύσκεψη για την Β.Φ.Λ.Νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στο υπουργείο Εργασίας μετά την σημερινή τριμερή σύσκεψη παρουσία του Υπουργού κ. Κατρούγκαλου, εργαζομένων και εκπροσώπων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων για το εργασιακό.
Η σύσκεψη θα επαναληφθεί στις 11 το πρωί με τους εργαζόμενους αποκλειστικά, ενώ θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας την Παρασκευή στις 2 μ.μ. στο υπουργείο οπόταν και ο Υπουργός κ. Κατρούγκαλος θα εκδώσει και την τελική του απόφαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο στις 3.15 το απόγευμα ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Βιομηχανία κ. Βογιατζίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Μακρογιάννης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Χημικές Εταιρίες κ. Μάκης Θεοχάρης θα συναντηθούν με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, καθώς πλέον το θέμα έφτασε σε επίπεδο Πρωθυπουργού και είναι πρόθεση της κυβέρνησης να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.
Ο υπουργός κ. Κατρούγκαλος θεωρεί ότι οι ενοικιάσεις των παραγωγικών μονάδων στις άλλες 3 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Βιομηχανία είναι καθαρή περίπτωση μεταβίβασης επιχείρησης και ως εκ τούτου μεταβιβάστηκαν και οι εργαζόμενοι σε αυτές τις εταιρίες, που σημαίνει και μεταφορά των εργασιακών τους δικαιωμάτων από την μία εταιρεία στην άλλη. Μάλιστα ο υπουργός ζήτησε από τη εταιρεία να άρει τις απολύσεις και να υπογραφούν νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
ΠΗΓΗ:http://www.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου