Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

1 ακύρωση- 58 απολύσεις στη ΒΦΛ
Την πρώτη τους δικαστικής φύσεως επιτυχία είχαν χθες οι απεργοί της ΒΦΛ. Εξασφάλισαν προσωρινή διαταγή με την οποία ακυρώνεται έως τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων απόλυση συναδέλφου τους. Αυτός σήμερα κιόλας επιστρέφει στην εργασία του, με τα δικαιώματα που είχε ως απασχολούμενος στη ΒΦΛ. Η συγκεκριμένη εξέλιξη σημειώθηκε αργά χθες το μεσημέρι κι ενώ η ατμόσφαιρα ήταν και πάλι «βαριά» λόγω 58 νέων απολύσεων. Πάλι χωρίς αποζημίωση. Οι απολύσεις φημολογούνταν από χθες το πρωί. Αρκετοί πίστευαν ότι τελικά δεν θα υλοποιηθούν ελπίζοντας σε μια καλή διάθεση της εταιρίας μετά και την σύσκεψη των τοπικών φορέων το Σάββατο. Οι ελπίδες για εκτόνωση της κατάστασης αποδείχθηκαν φρούδες κι έτσι στις 12 το μεσημέρι χθες δικαστικός επιμελητής έψαχνε τους 58 να τους δώσει την απόλυση τους.

Αργότερα χθες το μεσημέρι το σωματείο ζήτησε (3η φορά) την έκδοση προσωρινής διαταγής για μία εκ των προηγούμενων απολύσεων. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ενώ μηνύθηκε για εμπρησμό κι απολύθηκε, την επίμαχη του γεγονότος μέρα βρίσκονταν σε άσκηση στον Στρατό. Ήταν δηλαδή επίστρατος. Ο πρόεδρος Πρωτοδικών δέχθηκε το αίτημα του σωματείου, ακύρωσε προσωρινά την απόφαση απόλυσης. Το σωματείο πανηγύρισε καθώς όπως ισχυρίζεται δικαιώνεται! Χθες το απόγευμα έκανε έκτακτη συνέλευση των μελών του, ενημερωτικού χαρακτήρα. «Για μας η προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου είναι μια πρώτη νίκη» είπε ο Νίκος Βογιατζίδης. Σημασία έχει- πρόσθεσε- και ότι με την συγκεκριμένη προσωρινή απόφαση ο δικαστής δέχεται και τους εργασιακούς όρους που είχε ο συνάδελφος μας ως εργαζόμενος της ΒΦΛ. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ανήκει στην κατηγορία των «δανεικών» από τη ΒΦΛ στην Ελλαγρολίπ.

Και χθες δεν υπήρξαν γεγονότα στην δυτική πύλη του εργοστασίου, ούτε άλλες κινητοποιήσεις. Το ίδιο φαίνεται ότι θα γίνει σήμερα. Οι απεργοί παρόλα αυτά είναι κάθε πρωί στο γνωστό σημείο, κάτω από τη γέφυρα της Εγνατίας οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου