Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Στάλθηκε η επιστολή των τοπικών φορέων για τη ΒΦΛ
Στη διάρκεια της τελευταίας συσκέψεως που είχαν πραγματοποιήσει οι τοπικοί φορείς με θέμα το πρόβλημα της ΒΦΛ είχε αποφασιστεί η σύνταξη κοινής επιστολής, που απεστάλη ήδη υπογεγραμμένη από το σύνολο των φορέων προς κάθε ενδιαφερόμενο, ακόμη και στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Όπως μας εξήγησε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η επιστολή αναφέρεται στην τεράστια ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για το μέλλον της βιομηχανίας και για το μέλλον όλων των εργαζομένων, για την ασφάλεια της πόλης και για τη διαμάχη που προέκυψε μεταξύ απεργών και απασχολούμενων. Επίσης, μέσω της επιστολής ζητήθηκε η παρουσία της εργοδοσίας στο τραπέζι του διαλόγου ώστε να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση με τους εργαζόμενους.
Από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ η δήμαρχος θέλησε να διευκρινίσει ότι οι προσλήψεις των συμβασιούχων διμηνιτών του δήμου αφορούν στην υπηρεσία καθαριότητας. Η απασχόληση των εργατών είναι απολύτως αναγκαία στη συγκεκριμένη υπηρεσία κυρίως λόγω ενστάσεων που είχαν κατατεθεί επί της δημοπρασίας του πρασίνου. Την πρόσληψη 15 μόνιμων εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ είχε ζητήσει ο δήμος Καβάλας ωστόσο εγκρίθηκαν μόνο τρεις προσλήψεις που σίγουρα δεν επαρκούν για την ομαλή λειτουργία του ΟΤΑ.
Με ολοκληρωμένη πλέον τη μεταστέγαση των προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακόπουλου, ο κ. Τσανάκα δήλωσε: «Οι πρόσφυγες που έχουν μείνει στην Καβάλα είναι γνωστοί και δοκιμασμένοι. Πρόκειται για φιλήσυχες οικογένειες. Εάν δε μας στείλουν επιπλέον άτομα, τότε οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες είναι άνθρωποι με τους οποίους μπορούμε να συμβιώσουμε. Πάντως, το μέλλον του προσφυγικού είναι αβέβαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου