Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Τι ζητάει η Αλεπού στο παζάρι?Προσωπικά ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μας οφείλει μια εξήγηση. Μία ακόμη. Για την σχέση με του με τον πρώην βουλευτή Γιώργο Καλαντζή. Εξηγούμαστε αμέσως. Εδώ και 2-3 μέρες ο κ. Καλαντζής τηλεφωνεί κυρίως σε συνταξιούχους της ΒΦΛ. Όσοι του απαντούν, όσοι μιλούν μαζί του, τον ακούν να τους περιγράφει προσπάθεια που ισχυρίζεται ότι υλοποιεί για να υπάρξει λύση στο πρόβλημα. Ένας συνταξιούχος (και πρώην συνδικαλιστής) δέχθηκε κι ήπιε μαζί του καφέ. Αυτό έγινε χθες το πρωί σε συγκεκριμένο κατάστημα της πόλης. Εκεί ο κ. Καλαντζής φέρεται να επανέλαβε τα περί μεσολάβησης του στον Λ. Λαυρεντιάδη. Όπως λέγεται υπερασπίστηκε τις προταθείσες νέες συμβάσεις εργασίας και στο τέλος (αφού μεσολάβησαν τηλεφωνήματα στο εργοστάσιο) φέρεται να δήλωσε ότι επίκειται συνάντηση του με τον κ. Λαυρεντιάδη. Λίγη ώρα αργότερα η εταιρία … δικαίωσε την μεσολαβητική προσπάθεια του κ. Καλαντζή(αν αυτό ισχύει), ανακοίνωσε 58 νέες απολύσεις εργαζόμενων!

Κατόπιν όλων αυτών (που αμέσως κι αναλυτικά γνωστοποιήθηκαν στο σωματείο και στους απεργούς) ο κ. Λαυρεντιάδης πρέπει να μας απαντήσει: Είναι απεσταλμένος του ο κ. Καλαντζής ή δρα μόνος του, για να βοηθήσει; Είναι καλά ενημερωμένος ο κ. Λαυρεντιάδης για τα όσα συμβαίνουν όλο αυτό το διάστημα στην Καβάλα ή όχι; Να απαντούν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι όταν τους τηλεφωνεί ο πρώην βουλευτής ή δεν αξίζει τον κόπο;

Στο πρόβλημα της ΒΦΛ πολλοί τοπικοί παράγοντες προθυμοποιήθηκαν να μεσολαβήσουν, να βοηθήσουν. Μόνο ο κ. Καλαντζής φέρεται να υποστήριξε σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο ότι θα έχει άμεσα συνάντηση με τον κ. Λαυρεντιάδη. Είναι έτσι; Είναι ευσεβείς πόθοι του πρώην βουλευτή ή μια φιλότιμη προσπάθεια να πετύχει αυτός ότι δεν κατάφεραν τόσοι άλλοι; Κατά τα άλλα καλωσορίζουμε τον πρώην βουλευτή στην Καβάλα, αν και σήμερα που διαβάζονται οι ευχές έχει ήδη επιστρέψει στην έδρα του (στην Αθήνα). Εις το επανιδείν το Φθινόπωρο… Εκτός αν λυθεί το πρόβλημα (με δική του συμμετοχή ή όχι, μικρή σημασία έχει) κι έτσι καταφέρει να επανέλθει στην πόλη νωρίτερα. Διαφορετικά Φθινόπωρο και βλέπουμε…

Δύο συνεντεύξεις τύπου προγραμματίστηκαν για σήμερα. Στο σπίτι του Μοχάμεντ Άλι ο Ανδρέας Γεωργιάδης και η Φανή Μαρία Τσιγάκου θα αναφερθούν αναλυτικά στην έκθεση «Αλεξανδρινό Κουαρτέτο» που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο. Στις 12 το μεσημέρι σειρά έχει ο Μάκης Παπαδόπουλος. Η συνέντευξη τύπου του θα δοθεί σε αίθουσα του ξενοδοχείου Γαλαξίας.

Δύο συγκεκριμένες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες σε καιρό κρίσης αναβαθμίζουν την περιοχή της διασταύρωσης των οδών Βενιζέλου και Κουντουριώτου, κοντά στο λιμάνι. Το όμορφο κατάστημα Yiassou Cavalla λειτουργεί εδώ και 20 ήμερες με τουριστικά και όχι μόνο είδη. Απέναντι του ανακαινίζεται, μεγαλώνει η μπουγάτσα «Λεμονίδη». Όταν υπάρχει λόγος (αφορμή) – η τουριστική κίνηση- τότε ο επαγγελματικός και επιχειρηματικός κόσμος δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Μπράβο του.

Στη χθεσινή του συνέντευξη στο ράδιο Πρωινή ο αντιδήμαρχος Θάσου Γιάννης Πλαφαδέλης ρωτήθηκε για την παρουσία Τούρκων τουριστών στο νησί. «Δεν βλέπω μείωση» είπε κι όπως φαίνεται δεν βλέπει λάθος. Επί του παρόντος οι αφίξεις Τούρκων τουριστών καλά κρατούν. Στην Θάσο και στον υπόλοιπο Νομό.

Αναβαθμισμένο το ρουφ γκάρντεν του ξενοδοχείου Ωκεανίς. Ξεχωρίζει η πισίνα, η οποία διατίθεται προς χρήση μόνο για τους διαμένοντες σε αυτό. Ξοδεύτηκαν αρκετά χρήματα προκειμένου να υποστηριχθεί η λειτουργία της. Μια προνομιούχος ταράτσα της πόλης προσέχθηκε όσο έπρεπε κι έτσι την προτιμούν πολλοί.

Τόσο σήμερα όσο και το Σάββατο αναμένεται αυξημένη κίνηση στο κεντρικό λιμάνι. Τα πλοία της γραμμής έρχονται από τα νησιά γεμάτα, θα αναχωρήσουν επίσης γεμάτα. Στην πλειοψηφία τους οι επιβάτες είναι έλληνες.

Νέα ανακοίνωση της ΓΣΕΕ (χθεσινή) σε σχέση με την στάση του Υπουργείου Εργασίας στο πρόβλημα της ΒΦΛ. Αυτή μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το Υπουργείο εγκαινιάζει μια νέα εποχή ουδετερότητας και μη επιβολής προστίμων, καθώς αρνείται μέχρι σήμερα στην περίπτωση των Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας να συντάξει επίσημα Δελτία Εργατικής Διαφοράς μετά από τις τριμερείς συναντήσεις, στα οποία να καταγράφονται επίσημα οι θέσεις του και δεν επιβάλει τις προβλεπόμενες ρητά από το νόμο κυρώσεις στον παραβάτη εργοδότη, δίνοντας αντίστοιχο μήνυμα σε όλες τις επιθεωρήσεις εργασίας ανά την Ελλάδα».

Υπήρξε η πληροφορία σύμφωνα με την οποία τα… «ορφανά» του Άρη Γιαννακίδη ανασυντάσσονται, επανέρχονται τον Σεπτέμβρη. Με καλύτερη οργάνωση προκειμένου να ασκήσουν οργανωμένη αντιπολίτευση στην διοίκηση του Γιώργου Παυλίδη. Η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται αν και η φήμη επιμένει. Διαπιστώνεται ωστόσο αντιπολιτευτικό κενό, το οποίο κάποιος πρέπει να καλύψει. Αν δεν είναι οι πρώην διοικούντες θα είναι κάποιος άλλος. Είτε μόνος του, είτε με διάφορες συνεργασίες.

Καιρό έχει να ταξιδέψει στην Αθήνα ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στη ΒΦΛ. Θα το κάνει σήμερα. Τον Νίκο Βογιατζίδη τον περιμένει σε συνάντηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Η ομοσπονδία δείχνει ενδιαφέρον για τη ΒΦΛ αλλά σε μια διαφορετική βάση. Προσπαθεί να βρει αιτία κι αφορμή προκειμένου να ασκήσει κριτική στο Υπουργείο Εργασίας! Κάθε ένας τον χαβά του…

Το προσεχές Φθινόπωρο θα είναι θερμό. Ήδη προκηρύχθηκαν οι εκλογές στο ΤΕΕ κι ο Λάζαρος Βασιλειάδης έχει κάθε λόγο να ετοιμάζεται αφού με την ευκαιρία προσδοκά δικαίωση. Το ίδιο χρονικό διάστημα θα γίνουν εκλογές στο σύλλογο δασκάλων Ν. Καβάλας αλλά και στην ΕΛΜΕ. Ω ρε γλέντια…

Πολύ καλά έκανε ο διοικητής του Νοσοκομείου Τάσος Καρασαββόγλου και προσωρινά «πάγωσε» τις ατομικές συμβάσεις με τις καθαρίστριες. Υποστηρίζει τη διαδικασία αλλά περιμένει την απόφαση της δικαιοσύνης. Ένας άλλος διοικητής που βιάστηκε να συνάψει τέτοιες συμβάσεις, των Τρικάλων, την Κυριακή συνελήφθη!

Η ΕΡΑ Κομοτηνής επικαλείται πληροφορίες προερχόμενες από τον Υπουργό Εσωτερικών, σύμφωνα με τις οποίες τον Αύγουστο θα βρίσκεται στη Θράκη κυβερνητικό κλιμάκιο. Η είδηση αναφέρει: «Όπως άφησε να εννοηθεί και κατά τη σύντομη παραμονή του την Πέμπτη στην Κομοτηνή, ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην περιοχή αναμένεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα αντιπροσωπεία όλων των συναρμόδιων Υπουργείων που συγκροτούν τη Διυπουργική Επιτροπή που έχει συσταθεί με εντολή του Πρωθυπουργού με αντικείμενο τη Θράκη. Θα συμμετάσχουν Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς και υπηρεσιακοί παράγοντες σε μια σειρά από Υπουργεία που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με τα αναπτυξιακά ζητήματα στη Θράκη. Ήδη, σε μεγάλο βαθμό, οι σχετικές δράσεις και εξαγγελίες προετοιμάζονται σε συναντήσεις που έχουν οι βουλευτές αλλά και διάφοροι παραγωγικοί φορείς της Θράκης με Υπουργούς στην Αθήνα.
Σε δεύτερο χρόνο, αναμένεται επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη, όπως έχει προαναγγελθεί».

Πηγή:http://www.proininews.gr/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου