Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

ΒΦΛ: Οι διαφωνίες Μαρκόπουλου- σωματείου συνεχίζονταιΟ κ. Μαρκόπουλος είπε χθες στους δημοσιογράφους ότι υπάρχει προσφυγή στη δικαιοσύνη από πλευράς ΒΦΛ, σε σχέση με την απόφαση της Αποκεντρωμένης που ακυρώνει την άδεια της εταιρίας Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ. «Το τι θα κάνει η δική μας υπηρεσία θα μας το πουν οι δικηγόροι» κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης. Χθες το απόγευμα το σωματείο υποστήριξε ότι σύμφωνα με δική του ενημέρωση, καμία δικαστική προσφυγή δεν υπάρχει ως χθες στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας.
Ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος μίλησε χθες στους δημοσιογράφους και πάλι για τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, με πρώτο και καλύτερο εκείνο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Τι θα γίνει στο εξής με την εφαρμογή της απόφασης που εξέδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μ – Θ σχετικά με την εταιρεία Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ, ήταν το πρώτο ερώτημα που τέθηκε υπόψη του κ. Μαρκόπουλου.
Εξήγησε ότι το μεσημέρι της Δευτέρας κοινοποιήθηκαν στη διεύθυνση ανάπτυξης οι ενέργειες στις οποίες προχώρησε η εταιρεία και αφορούν όλες σε ένδικα μέσα που ασκήθηκαν. Μελετούμε το τι ακριβώς θα πράξουμε στο εξής κι αυτό θα εξαρτηθεί, παρατήρησε ο κ. Μαρκόπουλος, από το τι θα μας συμβουλεύσουν οι δικηγόροι καθώς όπως εξήγησε το θέμα έχει πλέον και τη νομική πλευρά του. Αφήνει δηλαδή και πάλι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.
Στην επόμενη ερώτηση, σχετικά με την εποχή αδειοδότησης της εταιρείας Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ από την υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, απάντησε επαναλαμβάνοντας κατ’ ουσίαν παλαιότερές του δηλώσεις. Ειδικότερα, διευκρίνισε: «Η γνωμοδότηση που τότε ζητήσαμε και πήραμε από δικηγόρο ήταν θετική. Αυτό το έχω επαναλάβει και στο παρελθόν. Καταγράφεται άλλωστε και στην απόφαση της 22ας Φεβρουαρίου βάσει της οποίας η υπηρεσία μας έδωσε άδεια στην εταιρεία Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ».
Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος δήλωσε την απογοήτευσή του αναφορικά με την τακτική της κυβερνήσεως και της Εγνατίας Οδού ΑΕ, που όπως προέκυψε κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τη Δευτέρα, προσθέτει συνεχώς επιπλέον σταθμούς διοδίων στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Είναι επίσης απογοητευμένος επειδή παρά τη νέα απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, σχετικά με το τελευταίο δρομολόγιο κατά το μήνα Μάιο από τη γραμμή Κεραμωτής – Λιμένα, και πάλι το πρόβλημα δεν επιλύθηκε. Έτσι, το τελευταίο δρομολόγιο παραμένει να εκτελείται στις 6:30 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου