Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Οι πολιτικοί εξαπάτησαν και την τοπική κοινωνία για τα Λιπάσματα Καβάλας

  • Θα μου επιτρέψουν τα καρντάσια οι απολυμένοι των Λιπασμάτων Καβάλας, να καταθέσω μία ένσταση, σ’ αυτά που είπε ο πρόεδρος του σωματείου τους, σχετικά με τον υπαίτιο της κρίσης στο εργοστάσιο. Ο πραγματικός υπαίτιος για το ότι στο ίδιο εργοστάσιο δραστηριοποιούνται τέσσερις, αν δεν κάνω λάθος, εταιρείες, που πρέπει να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, για το ότι δεν βρίσκονται στις δουλειές τους και για το ότι έχει αναστατωθεί μία κοινωνία, εδώ και ένα χρόνο, με το πρόβλημα αυτό, δεν είναι ο Λαυρεντιάδης.
  • Ο πραγματικός υπαίτιος και «ηθικός αυτουργός του εγκλήματος», είναι τα πολιτικά πρόσωπα, που υπέγραψαν την παραχώρηση του μοναδικού εναπομείναντος εργοστασίου παραγωγής χημικών λιπασμάτων στην Ελλάδα, στον Λαυρεντιάδη. Μεταξύ αυτών, μάλιστα, είναι και τα πολιτικά πρόσωπα που ασκούν την πίεση στους απολυμένους να επιστρέψουν στις δουλειές τους, αφού υπογράψουν τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργασίας!
  • Είναι τα πολιτικά πρόσωπα, που πανηγύριζαν για την μεταβίβαση του εργοστασίου στον συγκεκριμένο μεγαλοεπιχειρηματία με το αμφιλεγόμενο επιχειρηματικό παρελθόν. Ένα από αυτά είναι και ο «επτάστερος», ο οποίος δήλωσε και υπερήφανος που «έσωσε» την πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, συμβάλλοντας να γίνει το deal με το απόλυτο αφεντικό τον Λαυρεντιάδη!
  • Με το παρελθόν του Λαυρεντιάδη έπρεπε να αναμένουν τη δυσάρεστη εξέλιξη. Κι αν δεν το γνώριζαν, έπρεπε να το ερευνήσουν, πριν αποφασίσουν την παραχώρηση. Όταν πρόκειται να δώσεις την μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας σε κάποιον ιδιώτη, πρέπει να ξέρεις σε ποια χέρια την παραδίδεις. Αυτοί το γνώριζαν και η γνώση, τους καθιστά βασικούς υπαίτιους και υπόλογους. Δεν είναι, λοιπόν, υποκρισία να μιλάνε για διάλογο, συμβιβασμό και συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου. Είναι καθαρή συμμετοχή στην απάτη της τοπικής κοινωνίας. Όποιος έχει διαφορετική άποψη, εδώ είμαι να το συζητήσουμε και να το αναλύσουμε
Πηγή: k-tipos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου