Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΔΕΠΑ και τα αυξανόμενα χρέη του Λαυρέντη

Κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Θεοδ. Κιτσάκου στη ΔΕΠΑ, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, οι οφειλές της ELFE (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων – ΒΦΛ) του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη έχουν αυξηθεί κατά 20 εκατ. ευρώ. Φτάνουν πλέον τα 110 εκατ. ευρώ (!) και ας δήλωνε από πέρυσι ο κ. Κιτσάκος πως κάτι πρέπει να γίνει καθώς απειλείται η βιωσιμότητα  της ΔΕΠΑ.

Το ενδιαφέρον είναι πως στο παρελθόν ο κ. Κιτσάκος ήταν επικεφαλής της ELFE. Γι’ αυτό και δέχεται τώρα τα πυρά της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας εξαιτίας των πρακτικών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη απέναντι στο προσωπικό.
Την Τρίτη εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας η αίτηση έκδοσης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ELFE κατά της ΔΕΠΑ ώστε να απαγορευθεί στην τελευταία να της κόψει το φυσικό αέριο και ας διευρύνονται τα χρέη.
Στην απόφαση της Τρίτης υπάρχει μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Δεν επιτρέπεται πλέον στη ΔΕΠΑ να δέχεται από την ELFE επιταγές που έχουν εκδοθεί είτε από την ίδια την εταιρία είτε από άλλες «συνδεδεμένες» με αυτήν επιχειρήσεις. Μπορεί να δέχεται μόνο επιταγές πελατών της ELFE.
Γιατί; Γιατί ο Λαυρέντης «έκανε βόλτα» τις (μεταχρονολογημένες) επιταγές των εταιριών του για να προπληρώσει το φυσικό αέριο και να τηρήσει (δήθεν) τη συμφωνία με τη ΔΕΠΑ, μόνον που αυτές οι επιταγές λίγο αργότερα αποδεικνύονταν… «πέτσινες»!
Τώρα τρέχουν και ο κ. Κιτσάκος και στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Αφήστε που έχει εμπλακεί και η Οικονομική Αστυνομία η οποία πρόσφατα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης και κατόπιν Παραγγελίας του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ζήτησε περαιτέρω στοιχεία για τις συναλλαγές ΔΕΠΑ – ELFE από τη διοίκηση της κρατικής εταιρείας
Η επαμφοτερίζουσα στάση της ΔΕΠΑ και του ΥΠΕΝ έχουν πάντως προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό της κυβέρνησης από στελέχη που αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτές τέτοιες πρακτικές απέναντι στο προσωπικό, όπως αυτές που εφαρμόζει η ELFE, όταν το υπουργείο Εργασίας καταθέτει σχέδια νόμου για την προστασία των εργαζομένων.

Πηγή: www.mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου